Čo dať na pizzu – 16 surovín čo nesmie chýbať
Čo dať na pizzu – 16 surovín čo nesmie chýbať. Pizza je jedným z najlepších jedál, aké boli kedy vynájdené. Talianske jedlá sú vo všeobecnosti na najvyššej úrovni, ale pizza drží prvenstvo, pretože je možno najlepším jedlom, aké bolo kedy vytvorené.
Najlepšie na pizzi je, že sa dá úplne prispôsobiť. Od základu, cez omáčku, syr až po posýpku si môžete vybrať rôzne možnosti a vytvoriť si tak pizzu, ktorá je pre vás úplne jedinečná.
Obsah článku:
Čo dať na pizzu
Ak ste niekedy sedeli a premýšľali o pizzi, tak ako mnohí z nás, možno vás zaujíma, ktoré prílohy sú najobľúbenejšie. Samozrejme, najlepšia poleva na pizzu pre vás bude závisieť od vašich preferencií.
V tomto sprievodcovi však zoradíme 16 najobľúbenejších ingrediencii na pizzu od najhoršej po najlepšiu. Takže bez zbytočných rečí sa do toho pustime.
Feferóny na pizzu
Na prvom mieste máme pizzu s feferónkami. Pre mnohých je feferónka najlepšou pizzovou prílohou, a to predovšetkým preto, že je to klasika. Keď ste boli dieťa, často ste mali na výber len z dvoch druhov pizze: margarita alebo feferónky, a feferónky boli vždy na prvom mieste.
Túto dobrotu obklopuje nostalgia, a možno práve preto si ju na pizzi stále vychutnáva toľko dospelých.
Klobása na pizzu
Pokračujúc v mäsových témach tu máme klobásu.
Existuje veľa rôznych druhov klobás a v závislosti od toho, aký druh si vyberiete, bude chuť vašej pizze úplne iná.
Niektorí ľudia dávajú prednosť jemným alebo sladkým klobásam, iní uprednostňujú klobásy s pravou mäsovou chuťou a niektorí ľudia majú radi pikantné klobásy.
Nech už sú vaše preferencie akékoľvek, je zaručené, že po pridaní na pizzu budú chutiť šialene. Priznajme si, že tak chutí všetko.
Huby na pizzu
Aj keď nemáte radi huby v iných jedlách, určite sa oplatí vyskúšať ich ako prísadu na pizzu.
Huby majú prirodzene zemitú chuť a možno by ste očakávali, že to bude mať zlý vplyv na chuť vašej pizze. Ale nie je to tak. Naopak, chuť húb v kombinácii s ostatnými zložkami pizze chutí božsky, takže ju určite treba vyskúšať. Nie je prekvapením, prečo je práve táto pizza pre mnohých taká obľúbená. Kde rastu hríby : Tipy pre hubárov a jedovaté huby
Slanina na pizzu
Keďže sa objavuje tak trochu téma, ako ďalšiu tu máme slaninu. Aj keď sa slanina zvyčajne spája s raňajkami, neexistuje jedlo, ktoré by sa vďaka nej nedalo vylepšiť. Rovnaké pravidlo platí aj pre pizzu. Či už si vyberiete čerstvú slaninu, nadrobenú slaninu alebo pancettu, tento doplnok na pizzu bude zaručene hitom. A ak ešte nie ste presvedčení, počkajte, kým budete počuť vôňu pripravovanej slaninovej pizze.
Cibuľa na pizzu
Cibuľa je univerzálnou prísadou do väčšiny jedál a pizza nie je výnimkou. Pokiaľ ide o posýpku na pizzu, máte k dispozícii niekoľko rôznych druhov cibule. Ja uprednostňujem žltú cibuľu, ktorá sa dusí na masle alebo olivovom oleji. Niektoré špeciálne recepty na pizzu vyžadujú červenú cibuľu alebo sladkú vadáliu. Kedy sadiť cibuľu? Výsadba, pestovanie a zber cibule
Varená, surová, na kocky alebo plátky nakrájaná cibuľa je vždy dobrou voľbou na posypanie pizze.
Extra syr, syr a ešte raz syr na pizzu
Pre niekoho sa to možno nepočíta ako poleva, ale pre nás nie je nič lepšie ako extra syr na pizzi.
Najmä ak je základným syrom použitým na pizzu mozzarella. Aj keď sú všetky syry skvelé, keď pridáte ďalšie syry, získate oveľa plnšiu chuť, a to vám môže pizzu oveľa viac spríjemniť. Nie je nič lepšie ako ťah syra, keď si vezmete kúsok pizze, a táto poleva je najlepší spôsob, ako to dosiahnuť. Zdravé raňajky – 12 potravín na raňajky
Papriky na pizzu
Väčšina zeleniny, na ktorú sme sa v tomto zozname pozreli, sa umiestnila na dosť zlom mieste, ale jedna z nich vyčnieva nad ostatnými, a to paprika. Papriky sú mimoriadne všestranná zelenina a akákoľvek farba bude mať vynikajúcu chuť, keď sa pripraví na základ pizze. Ako vypestovať pálivé chilli papričky a výber druhu
Zvyčajne sa papriky podávajú s chrumkavou chuťou, ale keď sa pripravia na pizzi, výrazne zmäknú. Táto jemnejšia textúra sa oveľa lepšie kombinuje s chrumkavou konzistenciou základu pizze a jej chuť dokonale vynikne.
Kuracie mäso na pizzu
Kuracie mäso nie je tradičnou prílohou pizze, ale napriek tomu si ho veľa ľudí vyberá. Pokiaľ ide o mäso, kuracie mäso je vždy stávkou na istotu, pretože je takmer nemožné, aby chutilo zle.
Kuracie mäso je tiež neskutočne všestranné a možno z neho vytvoriť rôzne druhy pizze, od kuracieho mäsa na grile, cez kuracie mäso na buffalo až po kuracie mäso na slaninovom ranči a mnoho ďalších.
Pokiaľ ide o prísady na pizzu, kuracie mäso patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kuracie stehna recept
Čierne olivy na pizzu
Ak sa budeme držať témy ľahkých a osviežujúcich príloh, máme tu čierne olivy. Je to ďalšia potenciálne kontroverzná prísada, ale čierne olivy môžu dodať pizze slaný nádych.
Keď pizzu vytiahnete z rúry, možno neodoláte vábeniu čiernych olív a možno sa vám stane, že ich budete zbierať, aby ste ich zjedli. Ale nebojte sa, chuť olív sa rozšíri po celej pizzi a zmení celú jej chuť.
Špenát na pizzu
Ak ste milovníkmi zeleniny, potom si pravdepodobne veľmi radi pochutnáte na špenátovej poleve na pizzi.
Zelenina na pizzi nie je pre každého, veď je to často považované za nezdravé jedlo, ale ak chcete ľahký a osviežujúci pokrm, potom je špenát ideálnou polevou.
Chuť špenátu dokonale dopĺňa prirodzené chute pizze a vďaka nemu je jedlo oveľa zdravšie, čo je dôvod, prečo je táto poleva taká obľúbená.
Paradajky a bazalka na pizzu
Ak sa chystáte na pizzu v klasickom štýle margarita, potom je ideálnou polevou paradajka a bazalka.
Táto poleva najlepšie funguje, keď na klasický základ marinády použijete syr mozzarella a kolieska paradajok. Upečte v rúre a potom pridajte čerstvú bazalku ako ozdobu. Ak hľadáte pizzu, ktorú si môžete vychutnať počas horúceho letného dňa, táto je pre vás tá pravá. Ako pestovať paradajky – sadenie, starostlivosť, zber
Hovädzie mäso na pizzu
Ak ste fanúšikom pizze pre milovníkov mäsa, potom je hovädzie mäso pravdepodobne polevou, ktorú veľmi dobre poznáte. Keď si predstavíte hovädzie mäso, možno vám najskôr napadne hovädzia pečienka, a to by bol zvláštny spôsob, ako pizzu ozdobiť. Ak sa však mleté hovädzie mäso pripraví správnym spôsobom, je to špičková posýpka na pizzu.
Na pizzu môžete dať hovädzie mäsové guľky, cheeseburgerovú polevu alebo dokonca pizzu so steakom ako polevou. Univerzálnosť pizze z hovädzieho mäsa je teda zrejmá, a preto je to jedna z najlepších príloh, ktoré existujú.
Šunka na pizzu
Ak nie ste skalným fanúšikom kontroverznej pizze so šunkou a ananásom, možno dáte prednosť len šunke.
Šunka na pizzi je taká univerzálna a v kombinácii s takmer akoukoľvek inou polevou chutí výborne. Šunka je veľmi častá na pizzi pre milovníkov mäsa a bežne sa spája aj s prílohami, ako je kuracie mäso a slanina. Čo na večeru : 6 receptov na chutnú večeru
Podľa nášho názoru však šunka chutí lepšie, keď sa podáva samostatne. Keď sa podáva samostatne, môžete si skutočne vychutnať chuť šunky, ktorá je úžasná. Strata vlasov.
Pesto na pizzu
Máme pre vás ďalšiu kontroverznú možnosť. Paradajkové omáčky na pizzi sú kopec, na ktorom sú niektorí ľudia ochotní zomrieť, takže pizza, ktorá ako základnú omáčku používa pesto, je až príliš. Nezabudnite však, že pestom nemusíte pokryť celý základ pizze, ak chcete, môžete ním jednoducho pokvapkať vrch pizze margarita.
Nech už si vyberiete čokoľvek, pesto dokáže úplne zmeniť chuť pizze k lepšiemu. Stúpnica palivosti, Chilli papričky druhy
Bravčové mäso na pizzu
Ak ste fanúšikmi pizze so sebou, pravdepodobne ste už vyskúšali bravčové mäso. Je súčasťou väčšiny pizze pre milovníkov mäsa a rozhodne je to chuť, ktorá vynikne najviac. Najzdravšie mäso na svete – 10 najzdravších druhov mäsa
Ťahané bravčové mäso sa často podáva v neuveriteľne malých kúskoch, takých malých, že si ich možno ani nevšimnete, ale tieto malé kúsky v sebe skrývajú neskutočné množstvo chuti. Prirodzená chuť bravčového mäsa v kombinácii s radom korenín z neho robí dokonalú posýpku, ak chcete pizzu obmeniť, a navyše je výborná.
Šunka a ananás na pizzu
Keď sme hovorili o kontroverzných prílohách na pizzu, už ste vedeli, že hovoríme práve o tejto.
Šunka a ananás alebo havajská pizza, ako ju často poznáme, je predmetom mnohých diskusií, a to oprávnene.
Táto kombinácia sladkého a slaného, to všetko posypané syrom, nie je pre každého. Ale pre milovníkov tejto prílohy je havajská pizza ako stvorená. Vzhľadom na kontroverznosť tejto pizze sa však umiestnila na 15. mieste. Čo je dobré na kašeľ 12 domácich liekov na kašeľ
Najlepšie prílohy na pizzu
- Feferóny
- Klobása
- Huby
- Slanina
- Cibuľa
- Extra syr
- Papriky
- Kuracie mäso
- Olivy
- Špenát
- Paradajky a bazalka
- Hovädzie mäso
- Šunka
- Pikantné bravčové mäso
- Šunka a ananás
Záverečné myšlienky
Neexistuje situácia, ktorú by pizza nedokázala vylepšiť, a len ťažko nájdete tak univerzálne jedlo, ako je tento chutný pokrm.
Prílohy sú vo všeobecnosti veľmi diskutovanou záležitosťou. Podobne ako pri náplniach do sendvičov, aj tu rôzni ľudia uprednostňujú rôzne druhy pizze a existujú kombinácie, ktoré sú úplne kontroverzné, ale existuje oveľa viac náplní, ktoré miluje celý národ.
Neviete sa rozhodnúť, ktorú chutnú náplň vyskúšať? Prečo nevyskúšať všetky postupne! Dajte nám vedieť v komentároch, ktoré prílohy máte najradšej!