DOBRÉ RADY K VARENIURecepty

Ako zohriať knedľu: Tipy a triky

Ako zohriať knedľu: Tipy a triky. Knedle sú jedným z najobľúbenejších príloh v kuchyni mnohých krajín, a pretože sa zvyčajne varia vo väčšom množstve, môže sa stať, že vám zostane pár kusov. Ak sa vám to stalo, nevadí, pretože knedle sa dajú ľahko zohriať a znovu použiť. V tomto článku vám predstavíme niekoľko tipov a trikov na to, ako zohriať knedle tak, aby boli chutné a mäkké.

Ako zohriať knedľu

 

Ako zohriať knedľu

 

Výber správnej metódy na zohrievanie knedlíkov závisí od vašich preferencií a času, ktorý máte k dispozícii. Dôležité je však pamätať na to, že knedle sa najlepšie zohrievajú postupne a pomaly, aby sa rovnomerne zohriali a nezmenili sa im štruktúra a chuť. Takže ak máte čas, skúste zvoliť metódu zohrievania, ktorá bude najšetrnejšia k chuti a štruktúre knedlíkov.

V pare

 

V pare

 

Ak máte doma parný hrniec, môžete použiť túto metódu na zohriatie knedlíkov. Stačí vám do hrnca naliať vodu a nechať ju zovrieť. Potom na spodnú časť hrnca položte košík alebo sitko a na neho umiestnite knedle. Zakryte a nechajte knedle zohriať v pare asi 10 až 15 minút. Táto metóda zohrievania je veľmi šetrná k chuti a štruktúre knedlíkov.

 

V mikrovlnnej rúre

 

Mikrovlnná rúra je ďalšou rýchlovkou na zohriatie knedlíkov. Najprv si knedle dajte do mikrovlnky a ohrejte ich na plnej výkonnosti po dobu asi 30 sekúnd. Potom ich vyberte, otočte a opäť ohrejte ďalších 30 sekúnd. Ak vám knedle ešte nie sú dosť horúce, môžete ich ešte ďalších 10 až 20 sekúnd ohriať. Dôležité je, aby ste knedle nechali stáť v mikrovlnke po dobu približne minúty, aby sa rovnomerne zohriali. Čo použiť namiesto strúhanky – 5 alternatív

 

Na panvici – Ako zohriať knedľu

 

Na panvici - Ako zohriať knedľu

 

Ak chcete knedle zohriať na panvici, najprv si na nej rozpálte trochu oleja alebo masla. Potom knedle položte na panvicu a opekajte ich z každej strany asi 2 až 3 minúty, kým sa nezohrejú a nezískajú zlatohnedú farbu. Táto metóda zohrievania je vhodná pre tých, ktorí preferujú krehkú a chrumkavú vrstvu na vonkajšej strane knedlíkov.

V rúre

 

Ak máte radi krehkú a chrumkavú vrstvu aj na vonkajšej strane knedlíkov, môžete ich zohriať aj v rúre. Predhrejte si rúru na 180 stupňov a vložte knedle do pekáča. Potom ich potrite rozpusteným maslom alebo olejom a pečte v rúre asi 5 až 10 minút. Ako si zjemniť vlasy: 5 prírodných spôsobov

Ak chcete ešte viac zvýrazniť chrumkavosť, môžete knedle pred pečením obalovať v strúhankách. Táto metóda je vhodná aj na zohriatie väčšieho množstva knedlíkov naraz.

 

V polievke – Ako zohriať knedľu

 

V polievke

 

Ak máte v pláne použiť knedle v polievke, môžete ich jednoducho zohriať priamo v nej. Knedle pridajte do horúcej polievky a nechajte ich v nej zohriať asi 5 až 10 minút. Táto metóda je veľmi jednoduchá a zároveň aj šetrí čas, pretože nemusíte používať ďalšie nádoby na zohrievanie knedlíkov.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button