Čo na večeru : 6 receptov na chutnú večeru
Ste hladný a neviete, čo na večeru?Ak ste hladný a nechcete sa trápiť dlhou prípravou jedla, ste na správnom mieste. Tu nájdete 6 jednoduchých receptov, pri ktorých sa nezadýchate a najete ako sa patrí.
Obsah článku:
Cottage cheese pochúťka
Ingrediencie na 2 porcie :
- Cottage syr 150g
- 1 cibuľka
- úďené mäsko 100g alebo šunka
- syr Eidam 100 g
- bazalka, provensalské korenie, soľ
Príprava:
Syr eidam nastrúhame, údené mäso alebo šunku nakrájame. Všetko spolu zmiešame
a pridáme korenie podľa chuti. Prajeme dobrú chuť! Čo na obed cez týždeň
Bucatini all’Amatriciana
Bucatini je jedným z našich najobľúbenejších cestovín! Sú to dlhé tenké rezance rovnako ako špagety,
ale s otvorom v strede.
Ingrediencie na 4-6 porcii :
- 1 balenie bucatini
- slanina (pancetta) nakrájame na kúsky
- 1 malá žltá cibuľa, nasekaná
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 červená paprika,
- paradajky (3ks)
- 1 polievková lyžica masla
- soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- Čerstvo nastrúhaný Pecorino syr, na ozdobu
- Čerstvo nasekaná bazalka, na ozdobu
Príprava:
Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny .
V ďalšom veľkom hrnci na strednom ohni popražíme slaninku (pancettu) do chrumkavá 10 minút a potom ju odložíme na servítok. Vypustíte z hrnca všetko okrem 2 polievkových lyžíc tuku. Pridajte cibuľu do hrnca a povarte ju do mäkka 5 minút. Pridajte nakrájané kúsky cesnaku a červenej papriky a podusíme ešte. Pridáme rozdrvené paradajky a maslo. Dusíme a necháme 10 minút povariť. Dochutíme soľou, korením a ďalšími podľa želania.
Cestoviny precedíme a zmiešame s omáčkou, ktorú sme si pripravili. S úsmevom podávame!
Rožok vo vajci
Ingrediencie:
- 5vajec
- 50ml mlieko
- soľ
- 8 rožkov
- olej
Príprava:
Rozbijeme vajíčka a rošľahame (vydličkou). Pridáme 50ml mileka a soľ. Všetko spolu
zmiešame a začneme s obaľovaním. Rožok obalíime vo vajíčku a mlieku, ktoré sme si pripravili a
opečieme na rozpálenom oleji.
Hotové opražené rožky naservírujeme a môžme podávať. Dobrú chuť!Tiež si pozrite Recept : Kvasnicová polievka trochu inak
Živánska
Ingrediencie na 3 porcie :
- 3 plátky bravčováej krkovičky
- 3 ks cibuľa
- 150 g klobása údená
- 100 g slanina prerastaná
- 9 ks zemiaky veľké
- Korenie podľa chuti: kečup, soľ, korenie čierne mleté, horčica, olej, rasca
- Hrnce na indukciu: Zľavy až 75%
Príprava:
Krkovičku umyjeme,naklepeme, pokrájame si cibuľu, slaninku a klobásku na plátky. Na alobal položíme jednotlivé mäská, potom osolíme,okoreníme, potrieme horčicou a kvapneme trocha kečupu na každý plátok. Každé mäsko na iný alobal. Potom na mäsko navrstvíme nakrájanú klobásku, cibuľu a slaninku.Čo na večeru . Na koniec na vrch dáme pokrájané zemiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou mletou. Môžeme pokvapkať olejom. Jednotlivé mäsá na alobale zabalíme a dáme do pekáča, ktorý podlejeme vodou. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 45 minút.
Balíčky rozbalíme a necháme dopiecť,aby sa zemiaky opiekli. Zapekáme cca 15 minút. Jedlo je upečené, prenesieme ho na tanier,kde si každý môže dochutiť, čím chce, pripadne podávame k nemu kyslú uhorku. Dobrú chuť.
Čo na večeru
S nami sa už nebudete báť čo na večeru . Pripravte si tieto skvelé jedlá . Chutná večera za pár minút.
Hrnčekové palacinky
Ingrediencie:
- 2 hrnčekyplnotučné mlieko
- 1 hrnčekhladká múka
- 2ks vajce
- 1 štipka soli
- cukor podľa chuti
Príprava:
Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme múku a soľ. Vymiešame riedke cesto a opekáme na masle (oleji)
na panvici. Pre sladké palacinky pridajte do cesta lyžicu domáceho vanilkového cukru. Čo na večeru .Dobrú chuť!
Žemľovka s jablkami a tvarohom
Ingrediencie:
- 6 ks suchší rožok
- 5 ks jablko
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 3 ks vajce
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks škoricový cukor
- 1 PL med
- 1 PL šťava z citróna
- 2 dl mlieko
- 2 PL práškový cukor
Príprava:
Do misy si nalejeme mlieko, pridáme vanilkový cukor, 2 žĺtka a rozmiešame metličkou. Rožky nakrájame na štvrtiny a namáčame v mlieku. Do vymastenej formy ukladáme vedľa seba namočené rožky. Tvaroh si zmiešame s 1 žĺtkom, 1 lyžicou medu a šťavou z citróna. Dáme ho na vrstvu z rožkov. Jablka očistíme a nastrúhame. Pridáme k ním škoricový cukor a navrstvíme ich na tvaroh.
Potom dáme zas vrstvu namočených rožkov. Žemľovku dáme do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút. Pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov a z 2 PL práškového cukru a natrieme ho na vrch žemľovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minút. Hotovú žemľovku môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!