DOBRÉ RADY K VARENIUZaujímavosti

Čo na večeru : 6 receptov na chutnú večeru

Ste hladný a neviete, čo na večeru?Ak ste hladný a nechcete sa trápiť dlhou prípravou jedla, ste na správnom mieste. Tu nájdete 6 jednoduchých receptov, pri ktorých sa nezadýchate a najete ako sa patrí.

 

Cottage cheese pochúťka

 

Cottage cheese pochúťka Čo na večeru

 

Ingrediencie na 2 porcie :

 

  • Cottage syr 150g
  • 1 cibuľka
  • úďené mäsko 100g alebo šunka
  • syr Eidam 100 g
  •  bazalka, provensalské korenie, soľ

Príprava:

 

Syr eidam nastrúhame, údené mäso alebo šunku nakrájame. Všetko spolu zmiešame
a pridáme korenie podľa chuti. Prajeme dobrú chuť! Čo na obed cez týždeň

 

Bucatini all’Amatriciana

 

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini je jedným z našich najobľúbenejších cestovín! Sú to dlhé tenké rezance rovnako ako špagety,
ale s otvorom v strede.

Ingrediencie na 4-6 porcii :

 

  • 1 balenie bucatini
  •  slanina (pancetta) nakrájame na kúsky
  •  1 malá žltá cibuľa, nasekaná
  •  3 strúčiky cesnaku,
  • 1 červená paprika,
  • paradajky (3ks)
  • 1 polievková lyžica masla
  •  soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • Čerstvo nastrúhaný Pecorino syr, na ozdobu
  • Čerstvo nasekaná bazalka, na ozdobu

 

Príprava:

Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny .

V ďalšom veľkom hrnci na strednom ohni popražíme slaninku (pancettu) do chrumkavá 10 minút a potom ju odložíme na servítok. Vypustíte z hrnca všetko okrem 2 polievkových lyžíc tuku. Pridajte cibuľu do hrnca a povarte ju do mäkka 5 minút. Pridajte nakrájané kúsky cesnaku a červenej papriky a podusíme ešte. Pridáme rozdrvené paradajky a maslo. Dusíme a necháme 10 minút povariť. Dochutíme soľou, korením a ďalšími podľa želania.

Cestoviny precedíme a zmiešame s omáčkou, ktorú sme si pripravili. S úsmevom podávame!

 

Rožok vo vajci

 

rohlik vo vajci

Ingrediencie:

  • 5vajec
  • 50ml mlieko
  • soľ
  • 8 rožkov
  •  olej

Príprava:

Rozbijeme vajíčka a rošľahame (vydličkou). Pridáme 50ml mileka a soľ. Všetko spolu
zmiešame a začneme s obaľovaním. Rožok obalíime vo vajíčku a mlieku, ktoré sme si pripravili a
opečieme na rozpálenom oleji.

Hotové opražené rožky naservírujeme a môžme podávať. Dobrú chuť!Tiež si pozrite Recept : Kvasnicová polievka trochu inak

 

Živánska

 

Živánska Čo na večeru

Ingrediencie na 3 porcie :

 

  • 3 plátky bravčováej krkovičky
  •  3 ks cibuľa
  •  150 g klobása údená
  • 100 g slanina prerastaná
  •  9 ks zemiaky veľké
  • Korenie podľa chuti: kečup, soľ, korenie čierne mleté, horčica, olej, rasca

 

Príprava:

Krkovičku umyjeme,naklepeme, pokrájame si cibuľu, slaninku a klobásku na plátky. Na alobal položíme jednotlivé mäská, potom osolíme,okoreníme, potrieme horčicou a kvapneme trocha kečupu na každý plátok. Každé mäsko na iný alobal. Potom na mäsko navrstvíme nakrájanú klobásku, cibuľu a slaninku.Čo na večeru . Na koniec na vrch dáme pokrájané zemiaky, ktoré osolíme a posypeme rascou mletou. Môžeme pokvapkať olejom. Jednotlivé mäsá na alobale zabalíme a dáme do pekáča, ktorý podlejeme vodou. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca 45 minút.

 

Balíčky rozbalíme a necháme dopiecť,aby sa zemiaky opiekli. Zapekáme cca 15 minút. Jedlo je upečené, prenesieme ho na tanier,kde si každý môže dochutiť, čím chce, pripadne podávame k nemu kyslú uhorku. Dobrú chuť.

 

Čo na večeru

S nami sa už nebudete báť čo na večeru . Pripravte si tieto skvelé jedlá . Chutná večera za pár minút.

 

Hrnčekové palacinky

 

palacinky Čo na večeru

Ingrediencie:

  • 2 hrnčekyplnotučné mlieko
  • 1 hrnčekhladká múka
  • 2ks vajce
  • 1 štipka soli
  • cukor podľa chuti

Príprava:

Vajcia rozšľaháme v mlieku, pridáme múku a soľ. Vymiešame riedke cesto a opekáme na masle (oleji)
na panvici. Pre sladké palacinky pridajte do cesta lyžicu domáceho vanilkového cukru. Čo na večeru .Dobrú chuť!

 

Žemľovka s jablkami a tvarohom

 

Žemľovka s jablkami a tvarohom Čo na večeru

Ingrediencie:

 

  • 6 ks suchší rožok
  • 5 ks jablko
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 3 ks vajce
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks škoricový cukor
  • 1 PL med
  • 1 PL šťava z citróna
  • 2 dl mlieko
  • 2 PL práškový cukor

Príprava:

Do misy si nalejeme mlieko, pridáme vanilkový cukor, 2 žĺtka a rozmiešame metličkou. Rožky nakrájame na štvrtiny a namáčame v mlieku. Do vymastenej formy ukladáme vedľa seba namočené rožky. Tvaroh si zmiešame s 1 žĺtkom, 1 lyžicou medu a šťavou z citróna. Dáme ho na vrstvu z rožkov. Jablka očistíme a nastrúhame. Pridáme k ním škoricový cukor a navrstvíme ich na tvaroh.

Potom dáme zas vrstvu namočených rožkov. Žemľovku dáme do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút. Pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov a z 2 PL práškového cukru a natrieme ho na vrch žemľovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minút. Hotovú žemľovku môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button