Ako pripraviť špargľu – najlepší recept
Ako pripraviť špargľu? Ak ste bielu špargľu ešte nikdy nevideli, nieto ešte s ňou pracovali, je to nádherná zelenina. Môžete s ňou variť všetkými spôsobmi ako s bežnou zelenou špargľou, ale jej chuť je jemnejšia a delikátnejšia, s miernou horkosťou. Tento pokrm z nemeckej bielej špargle (spargel) sa ľahko pripravuje a podáva.
Obsah článku:
Ako pripraviť špargľu
- Príprava: 30 minút
- Uvarte: 10 min.
- Celkovo: 40 min.
- Počet porcií: 4 porcie
Pri príprave špargle môžete drevnaté stonky buď odrezať, alebo ich ohnúť v mieste prirodzeného zlomu, čo je zvyčajne asi centimeter v spodnej časti. Niekedy sa pri ohýbaní dozadu ľahko a prirodzene zlomia. Ako pripraviť špargľu.
Postupujte podľa týchto pokynov. Podávajte ich s roztopeným maslom a lahôdkovou šunkou, varenou aj sušenou (ako prosciutto). Jedlo doplní suché biele víno. Najlepšie cesto na pizzu recept.
Suroviny
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 polievková lyžica nesoleného masla
- pol kg bielej špargle
- Čo robiť keď sa nudím
- Hrnce sada: Zľava až 75%
Recept Ako pripraviť špargľu
- Zhromaždite ingrediencie.
- Hrniec alebo panvicu s tesne priliehajúcou pokrievkou naplňte do polovice vodou a pridajte soľ, cukor a maslo.
- Prikryte a na silnom ohni priveďte do mierneho varu.
- Očistite špargľu tak, že odlomíte drevnatý koniec každého výhonku, ktorý sa prirodzene ohýba.
- Pomocou škrabky na zeleninu začnite asi 1,5 cm od špičky každého výhonku a ošúpte zvyšnú tvrdú vonkajšiu vrstvu.
- Pripravenú špargľu položte do hrnca buď v ľahu, alebo v stoji do košíka na špargľu, ktorý sa zmestí do vysokého hrnca na špargľu alebo špagety. Prikryte a znížte teplotu na strednú, aby voda vrela.
- Špargľu varte 8 až 10 minút, alebo kým nôž zapichnutý do jedného stonku nevyjde hladko.
- Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať. Okamžite podávajte so šunkou, rozpusteným maslom, varenými novými zemiakmi a holandskou omáčkou, ak chcete.
- Ako si zjemniť vlasy: 5 prírodných spôsobov
- Čo na obed cez týždeň
Tipy
- Ak používate vysoký hrniec na špargľu, môže byť užitočné zviazať špargľu do zväzkov kuchynským špagátom, aby sa ľahšie prenášala.
- Uvarená biela špargľa je fantastickou prílohou k šunke a vareným novým zemiakom s roztopeným maslom alebo holandskou omáčkou.
- Varená špargľa je tiež dobrá s trochou citrónovej šťavy a nastrúhanou citrónovou kôrou posypanou na vrchu po jednoduchom dusení.
- Je tiež veľmi dobrá k jednoduchému pokrmu s grilovanými krevetami alebo mušľami, prípadne ku grilovanému kuraťu alebo bravčovému mäsu. Šunka a špargľa sú obzvlášť vhodným jedlom s nemeckým nádychom.
Ako skladovať uvarenú špargľu
Uvarená špargľa vydrží v zakrytej nádobe až tri až štyri dni. Ako pripraviť špargľu. Môžete ju jednoducho ohriať na sporáku. Najlepšie je vyhnúť sa vareniu v mikrovlnnej rúre, pretože by ste mohli stratiť príliš veľa vody.