RECEPTYRecepty

Japonské palacinky – najlepší a najchutnejší recept

Japonské palacinky. Od chvíle, keď som prvýkrát uvidela tie gigantické nadýchané japonské palacinky, som nimi posadnutá. Kvôli mojej posadnutosti sme navštívili takmer všetky miesta s nadýchanými palacinkami. Milujem, ako japonské palacinky chutia: sú ľahké, vzdušné a také lahodné.

 

Japonské palacinky

 

Japonské palacinky

Najlepšou časťou návštevy palacinkových podnikov je okrem jedenia palaciniek aj to, že môžete sledovať, ako odborne tvarujú, obracajú a na taniere servírujú jednu porciu nadýchanej dobroty za druhou.

Je pekné sa na to pozerať, ale zároveň je to aj trochu trápne, pretože som si istá, že tí, čo robia palacinky, naozaj nechcú, aby na nich niekto pozeral. Ja by som mala veľkú úzkosť, keby ma ľudia deň čo deň sledovali, ako robím svoju prácu. Účesy pre riedke vlasy

 

Japonské palacinky recept

 

Japonské palacinky recept

 

Nadýchané japonské palacinky. Tieto husté palacinky sú ako malé suflé: vnútri sú krémové a zvonka zlatisté a chrumkavé.

Ingrediencie

 

Ingrediencie

 

  • 11/2 šálky hladkej múky (pozri poznámku kuchára)
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 11/4 šálky mlieka
  • 4 polievkové lyžice nesoleného masla, rozpustené a vychladené, plus ďalšie na podávanie
  • 1/2 čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 veľký žĺtok a 3 veľké bielky
  • 1/4 čajovej lyžičky vínneho krému
  • Nepriľnavý sprej na varenie
  • Javorový sirup na podávanie

 

Postup

 

Postup

 

Špeciálne vybavenie: štyri kruhové formy so šírkou 7 a výškou 5 centimetrov

  1.  Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. Mlieko, rozpustené maslo, vanilku a žĺtok vyšľahajte v strednej miske, kým sa nespoja.
  3. V ďalšej veľkej miske vyšľahajte bielky a tatársku smotanu elektrickým mixérom na stredne vysokej rýchlosti, kým sa nevytvoria tuhé špičky, približne 2 minúty.
  4. Mliečnu zmes vmiešajte do múčnej zmesi, kým sa nespojí (nevadí, ak sa v nej vytvorí niekoľko hrudiek). Do zmesi múky a mlieka vmiešajte tretinu vyšľahaných bielkov. Potom opatrne vmiešajte zvyšné bielky, kým sa nespoja (dávajte pozor, aby ste ich nepremiešali).
  5. Vnútro štyroch kruhových foriem s rozmermi 3 × 2,5 cm na šírku zľahka postriekajte nepriľnavým sprejom na varenie.
  6. Rozohrejte veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom na stredne nízkej teplote. Potrite ju nepriľnavým sprejom na varenie. Pripravené formy na krúžky položte do stredu panvice a každú naplňte 1/2 šálky cesta (každú formu na krúžky by malo naplniť približne do polovice). Panvicu prikryte pokrievkou a varte, kým cesto nevystúpi na vrchol formičiek a kým nie je na dne zlatisté, približne 5 minút. Spodnú časť palaciniek uvoľnite špachtľou. Strany kruhových foriem uchopte kliešťami, aby sa stabilizovali, a potom ich opatrne obráťte. Prikryte a pečte, kým neozlátne aj druhá strana, približne ďalších 5 minút. Preneste na tanier a vyberte formu. Podávajte s maslom a javorovým sirupom. Palacinky by sa mali zjesť skôr, ako sa vyklopia.
  7. Krúžkové formy zľahka postriekajte a panvicu potrite nepriľnavým sprejom na varenie a zopakujte postup varenia so zvyšným cestom.

 

Poznámka kuchára

 

Poznámka kuchára

 

Pri meraní múky ju lyžicou dávkujeme do suchej odmerky a prebytok zarovnáme. (Pri naberaní priamo z vrecka sa múka zhutní a výsledkom je suché pečivo.) Hríbová polievka recept Najlepšia polievka

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button