Polievky

Ako pripraviť špargľu – najlepší recept

Ako pripraviť špargľu? Ak ste bielu špargľu ešte nikdy nevideli, nieto ešte s ňou pracovali, je to nádherná zelenina. Môžete s ňou variť všetkými spôsobmi ako s bežnou zelenou špargľou, ale jej chuť je jemnejšia a delikátnejšia, s miernou horkosťou. Tento pokrm z nemeckej bielej špargle (spargel) sa ľahko pripravuje a podáva.

 

Ako pripraviť špargľu

 

Ako pripraviť špargľu

 

  • Príprava: 30 minút
  • Uvarte: 10 min.
  • Celkovo: 40 min.
  • Počet porcií: 4 porcie

 

Pri príprave špargle môžete drevnaté stonky buď odrezať, alebo ich ohnúť v mieste prirodzeného zlomu, čo je zvyčajne asi centimeter v spodnej časti. Niekedy sa pri ohýbaní dozadu ľahko a prirodzene zlomia. Ako pripraviť špargľu.

 

Postupujte podľa týchto pokynov. Podávajte ich s roztopeným maslom a lahôdkovou šunkou, varenou aj sušenou (ako prosciutto). Jedlo doplní suché biele víno. Najlepšie cesto na pizzu recept.

 

Suroviny

 

Suroviny

 

  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica nesoleného masla
  • pol kg bielej špargle

 

Recept Ako pripraviť špargľu

 

Recept Ako pripraviť špargľu

 

  1. Zhromaždite ingrediencie.
  2. Hrniec alebo panvicu s tesne priliehajúcou pokrievkou naplňte do polovice vodou a pridajte soľ, cukor a maslo.
  3. Prikryte a na silnom ohni priveďte do mierneho varu.
  4. Očistite špargľu tak, že odlomíte drevnatý koniec každého výhonku, ktorý sa prirodzene ohýba.
  5. Pomocou škrabky na zeleninu začnite asi 1,5 cm od špičky každého výhonku a ošúpte zvyšnú tvrdú vonkajšiu vrstvu.
  6. Pripravenú špargľu položte do hrnca buď v ľahu, alebo v stoji do košíka na špargľu, ktorý sa zmestí do vysokého hrnca na špargľu alebo špagety. Prikryte a znížte teplotu na strednú, aby voda vrela.
  7. Špargľu varte 8 až 10 minút, alebo kým nôž zapichnutý do jedného stonku nevyjde hladko.
  8. Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať. Okamžite podávajte so šunkou, rozpusteným maslom, varenými novými zemiakmi a holandskou omáčkou, ak chcete.
  9. Ako si zjemniť vlasy: 5 prírodných spôsobov

Tipy

 

Tipy

 

  • Ak používate vysoký hrniec na špargľu, môže byť užitočné zviazať špargľu do zväzkov kuchynským špagátom, aby sa ľahšie prenášala.
  • Uvarená biela špargľa je fantastickou prílohou k šunke a vareným novým zemiakom s roztopeným maslom alebo holandskou omáčkou.
  • Varená špargľa je tiež dobrá s trochou citrónovej šťavy a nastrúhanou citrónovou kôrou posypanou na vrchu po jednoduchom dusení.
  • Je tiež veľmi dobrá k jednoduchému pokrmu s grilovanými krevetami alebo mušľami, prípadne ku grilovanému kuraťu alebo bravčovému mäsu. Šunka a špargľa sú obzvlášť vhodným jedlom s nemeckým nádychom.

Ako skladovať uvarenú špargľu

 

Ako skladovať uvarenú špargľu

 

Uvarená špargľa vydrží v zakrytej nádobe až tri až štyri dni. Ako pripraviť špargľu. Môžete ju jednoducho ohriať na sporáku. Najlepšie je vyhnúť sa vareniu v mikrovlnnej rúre, pretože by ste mohli stratiť príliš veľa vody.

 

Nezabudnite dať Palec hore na našej 👉 fb stránke TOPDEN 👍

 

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Back to top button