UŽITKOVÉ RASTLINYÚžitkové rastliny

Jablka Fuji – všetko o tejto odrode jabĺk

Jablka Fuji sú jedna z najpopulárnejších odrôd jabĺk na svete. Táto japonská odroda sa objavila na trhu v 80. rokoch minulého storočia a odvtedy získala mnoho priaznivcov. V tomto článku sa dozviete všetko o jablkách Fuji, od ich histórie a charakteristík až po spôsoby, ako ich použiť v kuchyni.

 

Jablka Fuji

 

Jablka Fuji

 

Jablko Fuji je lahodná a zdravá odroda jabĺk, ktorá sa stala obľúbenou po celom svete. Má jedinečnú chuť a je vhodné pre mnoho receptov. Pri výbere a skladovaní jabĺk Fuji by ste mali dbať na ich pevnosť, farbu a bez poškodení. S týmito jednoduchými tipmi sa môžete tešiť z čerstvých a chutných jabĺk Fuji kedykoľvek.

 

História jabĺk Fuji

 

História jabĺk Fuji

 

Jablko Fuji vzniklo v Japonsku na začiatku 20. storočia ako kríženec dvoch odrôd jabĺk: Red Delicious a Ralls Janet. Odvtedy sa tento hybrid rýchlo rozšíril po celom svete a stal sa jednou z najpopulárnejších odrôd jabĺk.

 

Charakteristika jabĺk Fuji

 

Charakteristika jabĺk Fuji

 

Jablko Fuji má jedinečnú chuť, ktorá sa môže líšiť v závislosti od podnebia a pestovateľských podmienok. Má sladkú a šťavnatú chuť s ľahkou kyslosťou a jemnou arómou. Tieto jablká majú tiež hrubšiu kožu a sú väčšie ako iné odrôdy. Ich farba sa pohybuje od zelenej po žltú a červenú, a v závislosti od zrelosti môže byť na nich aj jemné krytie.

 

Výhody jabĺk Fuji pre zdravie

 

Výhody jabĺk Fuji pre zdravie

 

Jablko Fuji je nielen lahodné, ale aj zdravé. Obsahuje vitamíny C, K a B6, vlákninu, antioxidanty a minerály, ktoré môžu prispieť k zdraviu srdca, znižovaniu cholesterolu, zlepšeniu trávenia a podpore imunitného systému.

 

Použitie jabĺk Fuji v kuchyni – Jablka Fuji

 

Použitie jabĺk Fuji v kuchyni - Jablka Fuji

 

Jablko Fuji sa dá použiť v mnohých receptoch, od sladkých po slané. Je ideálne ako samostatná pochúťka, alebo môže byť použité v koláčoch, šalátoch, omáčkach alebo dezertoch. Vzhľadom na jeho silnú chuť a šťavnatosť, je to skvelá voľba pre pečenie a varenie. Mastné vlasy : 5 domácich liekov

 

Ako vybrať a skladovať jablká Fuji

 

Pri výbere jabĺk Fuji si vyberte tie, ktoré sú pevné a ťažké. Mali by byť bez viditeľných poškodení alebo mäkkých miest. Farba kože by mala byť jasná a lesklá. Jablká Fuji môžu dobre zretieť aj po zbere, takže ak si ich chcete nechať na niekoľko dní, mali by byť ešte trochu tvrdé. Zemiaky Marabel – všetko o odrode

 

Skladovanie jabĺk Fuji je jednoduché. Môžete ich skladovať v chladničke pri teplote medzi 0 a 4 stupňami Celzia až po 2-4 týždne. Ak ich chcete skladovať dlhodobo, môžete ich uskladniť v chladničke v papierových vreckách alebo v krabiciach s otvormi na vetranie.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button