ČAJEZdravie

Čaj z figových listov – príprava a zdravotné výhody

Čaj z figových listov je taký úžasný! Vyskúšala som svoju prvú várku čaju. Trochu som váhala, pretože nuž – kto by si myslel, že tento zelený čaj bude chutiť tak úžasne. Ale chutil! Pridala som trochu cukru a chutilo mi to ako maslo. Bola som v nebi!

Čaj z figových listov

 

Čaj z figových listov

 

Teraz ho rada pijem s medom, ktorý je mojím sladidlom. Tá chuť je úžasná! Ale poznanie zdravotných výhod je to, čo ma naozaj predalo.

Listy figovníka sú plné vitamínov. Takže keď pijete figový čaj, prijímate všetky tieto úžasne dobré živiny. Sú dobrým zdrojom vitamínov B1, B2 a A. A obsahujú aj fosfor, mangán, draslík, sodík, železo a vápnik. Ako si zjemniť vlasy: 5 prírodných spôsobov

To však nie je všetko. Nie som lekárka – ale rada skúmam veci. Figy sa používali v medicíne, hovorilo sa o ich využití v ľudovej slovesnosti a dokonca sa o nich píše aj v Biblii. Zo všetkých článkov, ktoré som čítala, som sa dozvedela, že pitie čaju z figových listov pomáha pri rôznych zdravotných problémoch. Ako sušiť figy – rady a typy ako na to

 

Zdravotné účinky čaju z figových listov

 

Zdravotné účinky čaju z figových listov

 

  1. 10 ľudí s cukrovkou 1. typu pilo čaj z figových listov k raňajkám a potreba inzulínu sa znížila o 12 %.
  2. Štúdie na zvieratách preukázali zlepšenie celkového cholesterolu, HDL (dobrého) choleterolu a zníženie triglyceridov.
  3.  staroveku sa čaj z figových listov pil na pomoc pri bronchitíde a iných pľúcnych ochoreniach. Je známe, že pomáha pri suchom kašli a znižuje závažnosť astmy.
  4. Čaj z figových listov môže pomôcť pri zvyšovaní hustoty kostí
  5. Bolo tiež preukázané, že znižuje vysoký krvný tlak.
  6. Môže pomáhať v boji proti rakovine. Štúdie preukázali, že pomáha v boji proti rakovine prsníka, krčka maternice, hrubého čreva a rakovinovým bunkám pečene.

Recept na čaj z figových listov

 

Recept na čaj z figových listov

 

Ingrediencie:

  • Fígové listy 3 až 5 lyžíc
  • 2 šálky vody v hrnci
  • 1/4 šálky medu
  • 6 šálok vody na naplnenie džbánu

Potrebné predmety:

  •  malý hrniec na varenie
  • Sitko
  • Džbán na čaj

 

Postup

 

Postup

 

  1. V malom hrnci priveďte vodu do varu.
  2. Pridajte figové listy.
  3. Znížte teplotu na strednú/stredne vysokú a nechajte variť 5 minút.
  4. Vodu preceďte do džbánu.
  5. Pridajte med
  6. Pridajte vodu
  7. Podávajte teplé alebo studené.

POZNÁMKA: V závislosti od výberu príchute môžete pridať viac/menej čajových lístkov. Môžete si tiež pripraviť dostatočné množstvo na džbán alebo len na šálku.

Ak budete mať možnosť, vyskúšajte čaj a dajte mi vedieť, ako vám chutí!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button