ReceptyRECEPTY

Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom recept

Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom. Túto sviatočnú nakladanú červenú kapustu podávajte s údeninami a klobásami. Je to aj fantastická príloha.

Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom recept

 

Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom recept

 

  • Príprava: 25 min.
  • Varenie: 5 min.
  • Náročnosť: Jednoduch
  • Podáva sa 10 porcií

Výživové hodnoty: Na jednu porciu

  • kcal 116
  • tuk 7g
  • nasýtené mastné kyseliny 1g
  • sacharidy 8g
  • cukry 8g
  • vláknina 3g
  • bielkoviny 3g
  • soľ 0.5g

Ingrediencie

 

  • 1 malá červená kapusta rozštvrtená, zbavená jadierok a nadrobno nakrájaná (ak môžete, nakrájajte ju na mandolíne)
  • 2 červené cibule nakrájané na jemné plátky (ak môžete, nakrájajte ich na mandolíne)
  • 1 sušená červená paprika
  • 2 bobule borievky
  • 2 bobule nového korenia
  • 200 ml červeného vínneho octu
  • 75 g cukru demerara
  • 100 g polovičiek vlašských orechov, opražených a ľahko rozdrvených tĺčikom a hmoždierom
  • 1 malé balenie kôpru, nasekané
  • 3 jablká Granny Smith , so šupkou, rozštvrtené, zbavené jadrovníkov a nakrájané na plátky

Postup Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom

KROK 1

Kapustu a červenú cibuľu vyklopte do misy, ochuťte 2 lyžičkami morskej soli a premiešajte. Odstavte na 20 minút, aby sa uležala.

 

KROK 2

Medzitým nalejte do hrnca 200 ml vody, pridajte chilli, borievky, nové korenie, ocot a cukor a priveďte do varu. Uvarenú kapustu vyklopte do cedníka a raz prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočnú soľ. Zabaľte ju do veľkej čistej nádoby a zalejte zohriatou korenenou nakladacou tekutinou. Zakryte ju a nechajte v chladničke, kým ju nebudete potrebovať. Možno pripraviť až týždeň vopred.

KROK 3

Keď ste pripravení na podávanie, sceďte tekutinu z kapusty a vyhoďte sušené chilli. Nechajte zohriať na izbovú teplotu, potom vmiešajte orechy, kôpor a nakrájané jablko. Šalát preložte do veľkej šalátovej misy a podávajte.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button