Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom. Túto sviatočnú nakladanú červenú kapustu podávajte s údeninami a klobásami. Je to aj fantastická príloha.
Obsah článku:
Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom recept
- Príprava: 25 min.
- Varenie: 5 min.
- Náročnosť: Jednoduch
- Podáva sa 10 porcií
Výživové hodnoty: Na jednu porciu
- kcal 116
- tuk 7g
- nasýtené mastné kyseliny 1g
- sacharidy 8g
- cukry 8g
- vláknina 3g
- bielkoviny 3g
- soľ 0.5g
Ingrediencie
- 1 malá červená kapusta rozštvrtená, zbavená jadierok a nadrobno nakrájaná (ak môžete, nakrájajte ju na mandolíne)
- 2 červené cibule nakrájané na jemné plátky (ak môžete, nakrájajte ich na mandolíne)
- 1 sušená červená paprika
- 2 bobule borievky
- 2 bobule nového korenia
- 200 ml červeného vínneho octu
- 75 g cukru demerara
- 100 g polovičiek vlašských orechov, opražených a ľahko rozdrvených tĺčikom a hmoždierom
- 1 malé balenie kôpru, nasekané
- 3 jablká Granny Smith , so šupkou, rozštvrtené, zbavené jadrovníkov a nakrájané na plátky
Postup Nakladaná červená kapusta s vlašskými orechmi a jablkom
KROK 1
Kapustu a červenú cibuľu vyklopte do misy, ochuťte 2 lyžičkami morskej soli a premiešajte. Odstavte na 20 minút, aby sa uležala.
- Ako pripraviť červenú kapustu – 10 naj receptov
- Dámske zimné topánky – 8 tipov ako si vybrať
- Čo na obed cez týždeň
KROK 2
Medzitým nalejte do hrnca 200 ml vody, pridajte chilli, borievky, nové korenie, ocot a cukor a priveďte do varu. Uvarenú kapustu vyklopte do cedníka a raz prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočnú soľ. Zabaľte ju do veľkej čistej nádoby a zalejte zohriatou korenenou nakladacou tekutinou. Zakryte ju a nechajte v chladničke, kým ju nebudete potrebovať. Možno pripraviť až týždeň vopred.
KROK 3
Keď ste pripravení na podávanie, sceďte tekutinu z kapusty a vyhoďte sušené chilli. Nechajte zohriať na izbovú teplotu, potom vmiešajte orechy, kôpor a nakrájané jablko. Šalát preložte do veľkej šalátovej misy a podávajte.