ReceptyRECEPTY

Nakladaná červená kapusta – recept

Nakladaná červená kapusta. Táto nakladaná zelenina, ktorá je farebnou prílohou k syrom alebo mäsu, sa dá tiež zavárať do pohárov a darovať ako darček.

 

Nakladaná červená kapusta

 

Nakladaná červená kapusta - recept

 

 

Výživové hodnoty: na porciu

  • kcal 66
  • tuk 0.3g
  • nasýtené mastné kyseliny 0g
  • sacharidy 15g
  • cukry 15g
  • vláknina 0.4g
  • bielkoviny 0.4g
  • nízky obsah soli 0.7g

Ingrediencie

Postup – Nakladaná červená kapusta

KROK 1

Nakrájanú kapustu vložte do cedníka nad drez a posypte soľou. Nechajte odstáť 2 – 3 hodiny, potom sceďte a zmyte soľ. Osušte čistou utierkou.

 

KROK 2

Do veľkého širokého hrnca dajte ocot, víno, cukor, zrnká korenia a bobkové listy a varte, kým sa tekutina nezredukuje približne na polovicu. Odstavte na 10 minút, aby sa vylúhovala.

 

KROK 3

Preceďte cez jemné sitko do džbánu alebo misy a zbavte sa zrniečok korenia a bobkových listov. Kapustu a horčičné semienka vložte do veľkej misy a potom ich zalejte precedenou tekutinou. Kapustu a tekutinu na nakladanie prelejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. V chladničke vydrží mesiac.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button