Nakladaná červená kapusta. Táto nakladaná zelenina, ktorá je farebnou prílohou k syrom alebo mäsu, sa dá tiež zavárať do pohárov a darovať ako darček.
Obsah článku:
Nakladaná červená kapusta
- Príprava:15 minút
- Varenie:15 min.
- Náročnosť: Ľahká
- Vyrobí sa: 1 kg
- Dámske zimné topánky – 8 tipov ako si vybrať
Výživové hodnoty: na porciu
- kcal 66
- tuk 0.3g
- nasýtené mastné kyseliny 0g
- sacharidy 15g
- cukry 15g
- vláknina 0.4g
- bielkoviny 0.4g
- nízky obsah soli 0.7g
Ingrediencie
- 500 g červenej kapusty, jemne nakrájanej
- 140 g hrubej morskej soli
- 500 ml jablčného octu
- 200 ml červeného vína
- 400 g kryštálového cukru
- 2 lyžičky čierneho korenia
- 6 bobkových listov
- 2 PL žltého horčičného semienka
- Ako pripraviť červenú kapustu – 10 naj receptov
Postup – Nakladaná červená kapusta
KROK 1
Nakrájanú kapustu vložte do cedníka nad drez a posypte soľou. Nechajte odstáť 2 – 3 hodiny, potom sceďte a zmyte soľ. Osušte čistou utierkou.
KROK 2
Do veľkého širokého hrnca dajte ocot, víno, cukor, zrnká korenia a bobkové listy a varte, kým sa tekutina nezredukuje približne na polovicu. Odstavte na 10 minút, aby sa vylúhovala.
KROK 3
Preceďte cez jemné sitko do džbánu alebo misy a zbavte sa zrniečok korenia a bobkových listov. Kapustu a horčičné semienka vložte do veľkej misy a potom ich zalejte precedenou tekutinou. Kapustu a tekutinu na nakladanie prelejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. V chladničke vydrží mesiac.