RECEPTYRecepty

Čokoládový cheesecake – najlepší recept

Čokoládový cheesecake je druh sladkého koláča alebo torty, ktorá je vyrobená z tvarohu, cukru, vajec a rôznych prísad, ako je vanilkový extrakt, citrónová kôra alebo čokoláda. Tvarohová zmes sa najčastejšie natlačí do koláčovej formy a pečie sa, kým sa nedosiahne krémová a hustá konzistencia. Cheesecake môže byť ozdobený rôznymi prísadami, ako sú ovocie, čokoládová poleva alebo orechy. Je obľúbeným dezertom v mnohých krajinách a je známy svojou krémovou a lahodnou chuťou.

Čokoládový cheesecake

 

Čokoládový cheesecake

 

Čokoládový cheesecake je sladký dezert, ktorý sa zvyčajne vyrába z krému a čokolády. Príprava čokoládového cheesecaku sa zvyčajne začína prípravou drobivého korpusu z mletých sušienok alebo piškót, ktorý sa potom naplní krémom a čokoládou. Často sa pridávajú ďalšie prísady, ako sú orechy, ovocie alebo karamel. Po upečení sa čokoládový cheesecake nechá vychladnúť a potom sa podáva studený alebo mierne teplý. Je to vynikajúci dezert, ktorý sa hodí k rôznym príležitostiam a slávnostným jedlám.

Čokoládový cheesecake je lahodný dezert, ktorý sa ľahko pripravuje. Nasledujúci recept vám poskytne podrobné pokyny, ako si ho pripraviť doma.

Zloženie:

  • 250 g mletých sušienok alebo piškót
  • 100 g masla
  • 500 g tvarohu
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g čokolády (použite kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa)
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • niekoľko polievkových lyžíc orechov na ozdobu

Postup:

 

  1. V miske zmiešajte mleté sušienky alebo piškóty s rozpusteným maslom. Túto zmes vyklopte do tvarohovej formy a vytvorte drobivú kôrku. Navrch pridajte niekoľko lyžičiek orechov a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte asi 15-20 minút, kým kôrka nezhnedne.
  2. Medzitým si pripravte krém. V miske zmiešajte tvaroh s cukrom, vajcami a vanilkovým extraktom. Zmes dobre premiešajte a nalejte ju na upečený koláč. Pečte ďalších 30-35 minút, kým krém úplne stuhne.
  3. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s mliekom. Zmes nalejte na krém a tvarohový koláč vložte späť do rúry.
  4. Pečte ďalších 10-15 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka.
  5. Hotový čokoládový cheesecake nechajte vychladnúť a potom ho uložte do chladničky. Podávajte studené alebo mierne teplé, ozdobené ovocím alebo čokoládovou polevou.
    Užite si to!

Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

 

Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

 

Nepečený čokoládový tvarohový koláč s mascarpone je lahodný a jednoduchý dezert, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti. Tento recept vám poskytne podrobné pokyny, ako si ho pripraviť doma.

Zloženie:

  • 250 g mletých sušienok alebo piškót
  • 100 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g čokolády (použite kvalitnú čokoládu s vysokým obsahom kakaa)
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • niekoľko polievkových lyžíc orechov na ozdobu

Postup:

 

  1. V miske zmiešajte mleté sušienky alebo piškóty s rozpusteným maslom. Túto zmes vyklopte do tvarohovej formy a vytvorte drobivú kôrku. Navrch pridajte niekoľko lyžíc orechov a vložte do chladničky na približne 1 hodinu.
  2. Medzitým si pripravte pudingový krém. V miske zmiešajte mascarpone s cukrom, vajcami a vanilkovým extraktom. Dobre premiešajte a zmes nalejte na kôrku. Tvarohový koláč vložte späť do chladničky a nechajte ho stuhúť aspoň 2 hodiny.
  3. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s mliekom. Zmes nalejte na krém a tvarohový koláč vložte späť do chladničky. Nechajte ho ešte aspoň 30 minút stuhnúť.
  4. Hotový nepečený čokoládový cheesecake podávajte studený, ozdobený ovocím alebo čokoládovou polevou.
    Užite si to!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button