Jedlo pre silný žalúdok Top 15 jedál pre silný žalúdok
Jedlo pre silný žalúdok Top 15 jedál . Trúfli by ste si na tieto jedlá ? Jedlo pre silný žalúdok . Jedlá z ktorého sa vám budú zdviháť žalúdky.Turistika vám dáva možnosť stretnúť sa s krásou iných miest, tradícií, jazykov a dokonca aj stravovacích návykov. . Tu je zoznam top 15 jedál ktoré ziete len keď máte silný žalúdok .
Obsah článku:
15. Vtáčia hniezdo, Čína
Vtáčia hniezdo je tradičné čínske jedlo, ktoré začali variť pred 400 rokmi. Číňania veria že kto zie túto polievku bude mať dlhý život. V Číne je to vysoko požadované jedlo .Vtáky robia svoje hniezdo v tmavých jaskyniach pomocou vlastných gumovitých slín. Číňania verili, že tieto sliny spolu s listami a ďalšími zložkami v hniezde sú bohatým zdrojom potrebných živín.Jedlo pre silný žalúdok.
14. Vyprážané kobylky po celom svete
Vyprážané kobylky môžete objaviť v mnohých kútoch sveta. Kobylky sú bohatým zdrojom bielkovín. V mexických uliciach ľudia zvykli smažiť kobylky s chladnou pastou, cesnakom a vápnom.Jedlo pre silný žalúdok.
13. Vyprážané pavúky, Kambodža
Vyprážané pavúky sú atraktívne jedlo z Kambodže. Bez oddelenia akýchkoľvek častí tela domorodci z Kambodže vyprážajú pavúky v oleji. Na ochutenie používajú zmes soli, cesnakovej pasty a chilli papričky . Je to najobľúbenejšie jedlo turistov v Kambodži.Jedlo pre silný žalúdok. Najväčšie pavúky na svete
12. Beondegi, Kórea
Boendegi je červ, ktorého môžete nájsť ako vyprážané jedlo na trhu v Kórei. Beodengi žije vo vnútri stromu takže chutí ako drevo .Kórejčania pridávajú k jedlu cukor a sójovú omáčku.Larva ma vysoký obsah bielkovín a vitamínov.Jedlo pre silný žalúdok. Najsilnejší prírodný testosterón
11. Mopane, Zimbabwe
Mopane sú červy ktoré nájdete vo veľkej časti Afriky. Afričania vyprážajú červy a považujú ich za súčasť dennej stravy. Tieto červy obsahujú 3x viac bielkovín ako mäso.Akonáhle sa vysušia, môžu sa konzumovať priamo, alebo sa môžu variť s arašidovým maslom.Jedlo pre silný žalúdok.
10. Escamoles, Mexiko
Escamoles je jedlo pripravované z lariev jedovatých druhov mravcov, ktoré kladú vajíčka hlboko v koreňoch rastlín agáva alebo maguey v Mexiku. Pochúťka má konzistenciu podobnú cottage cheese a chutí trochu orechovo. Obyvatelia toto jedlo bežne jedia ako náplň v taco alebo v omelete.
9. Rocky Mountain Oysters, USA
V Amerike majú tiež svoju vychytávku. Ide o býčie semenníky, ktoré sú podávané najmä v oblastiach, kde sa chová dobytok a kastrácia mladých zvierat je úplne bežná. Mnohí ľudia ich považujú za lahôdku. Sú obaľované v múke, dochutené pochutinami a vyprážané na oleji. Podávajú sa zvyčajne ako predjedlo s omáčkou. Obvykle sa tento mäsový výrobok predáva v zmrazenom stave a podávajú ho najmä na festivaloch.
8. Sannakji, Kórea
V tomto kórejskom jedle kuchári odsekávajú chápadlá živej chobotnici a udusia ich v sezamovom oleji a semenách. Myslite na to, že chápadlá sú ešte stále ako-tak živé.
Mastné vlasy : 5 domácich liekov
7. Hakarl, Island
Mohlo by to byť kľudne najbizarnejšie islandské jedlo. Pochutnajú si na ňom len ľudia, ktorí si zvykli na jeho chuť a nepríjemnú vôňu. Je to mäso grónskeho žraloka, ktoré je bez predchádzajúcej úpravy jedovaté. Jesť sa dá teda až po tom, ako je niekoľko mesiacov uložené pol metra pod zemou. Po tomto procese sa mäso nakrája a nechá sa zavesené sušiť ešte niekoľko mesiacov. Hakarl sa vždy zapíja silnou miestnou pálenkou. Mäso je žuvacie, alebo mäkké, záleží z ktorej časti tela žraloka pochádza.
6. Balut, Filipíny
Niekomu to môže pripomínať známe Kinder Surprise. Prekvapenie však nie je také milé ako hračka, ktorá sa ukrýva v „kinderku“. Balut sú oplodnené vajcia varené pred tým, než sa mláďatá vyliahnu. Môže ísť o kuracie, alebo kačacie vajíčka. Vo filipínskej kultúre sú takmer rovnako populárne ako napríklad párok v rožku v Amerike. Zvyčajne sa varia, keď má plod od 17 do 21 dní. Čím je však vajíčko staršie, tým je aj plod väčší a môže už mať zobák, pazúry, kosti a perie. Na tejto pochúťke si pochutnávajú fajnšmekri na Filipínach alebo v Ázii.
5. Shiokara, Japonsko Jedlo pre silný žalúdok
Shiokara je jedným z najpodivuhodnejších jedál z Japonska je to jedlo z morských živočíchov. Je pripravený pomocou hustých pastovitých vnútorných orgánov morských živočíchov, ako sú sépie, ryby alebo chobotnice. Zložky Shiokara obsahujú aj ryžu, soľ a chilli, kvasia viac ako mesiac.
Švajčiarske plemená psov : 8 plemien psov
4. Witchetty Grub, Austrália Jedlo pre silný žalúdok
Witchetty grub je larva, ktorá sa nachádza iba v Austrálii. Domorodci ich zberajú z koreňov stromov. Witchetty grubs sú bohaté na bielkoviny , ľudia ich jedia v surovej a ľahko uvarenej forme. Konzumácia špinavých lariev nemá žiadne vedľajšie účinky.
3. Century Eggs, Čína Jedlo pre silný žalúdok
Sú konzervované vajcia kurčiat, kačice a prepelice. Jedlo ma označenie ako konzervované vajce alebo sto ročné vajce. Výroba vajec trvá niekoľko týždňov až niekoľko mesiacov. Vajcia kurčiat sú ponorené do kvapalnej zmesi soli, popola, hliny a rýchleho vápna v ktorom sú uložené po dobu niekoľkých mesiacov, aby sa usadil soľný roztok do vajec.
2. Fugu, Japonsko Jedlo pre silný žalúdok
Slávna pochúťka preslávená po celom svete – ryba Fugu. Jej konzumácia sa vždy označuje za nie „ruskú“ ale v tomto prípade za „japonskú ruletu“. Ryba obsahuje smrtiacu dávku tetrodoxínu. Iba správne vyškolený „majster fugu“ dokáže odstrániť z ryby všetky jedovaté časti tak, aby vás ryba nezabila. Ryba je údajne veľmi chutná a malé množstvo jedu vám môže spôsobiť príjemné brnenie jazyka.
1. Hadie víno, juhovýchodná Ázia Jedlo pre silný žalúdok
Vyrába sa v juhovýchodnej Ázii. Sú dva spôsoby výroby. Pri tom prvom sa jedovatý had vypitvá, naloží sa do ryžovej pálenky a nechá sa niekoľko mesiacov na slnku. Potom sa stáča do fliaš a pridáva sa tam malý had, čo má však už iba vizuálny efekt. Druhý spôsob je taký, že sa zmieša ryžová pálenka s hadími tekutinami. V čínskej medicíne sa používa najmä na liečenie mužskej impotencie.