RECEPTYRecepty

Čínska dusená červená kapusta recept

Čínska dusená červená kapusta. Dodajte červenej kapuste šmrnc s touto skvelou vianočnou prílohou k studeným mäsám.

Čínska dusená červená kapusta

 

Čínska dusená červená kapusta recept

 

  • Príprava: 20 minút
  • Varenie: 30 min.
  • Náročnosť: Jednoduché
  • Podáva sa: 4 porcie

 

Výživové hodnoty: na jednu porciu

  • kcal 150
  • tuk 56g
  • nasýtené mastné kyseliny 1g
  • sacharidy 22g
  • cukry 20g
  • vláknina 5g
  • bielkoviny 4g
  • nízky obsah soľ 1.41g
  • Čo na obed cez týždeň

Ingrediencie

 

  • 1 veľká červená kapusta, nadrobno nakrájaná
  • 3 červené papričky , rozpolené, zbavené jadierok a nakrájané
  • veľký kus čerstvého koreňového zázvoru , olúpaný a nakrájaný nadrobno
  • 4 hviezdičky anízu
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 75 ml ryžového octu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
  • opražené sezamové semienka
  • 1 PL sezamového oleja

Postup – Čínska dusená červená kapusta

 

KROK 1

Všetky prísady okrem jarnej cibuľky, sezamových semienok a oleja vyklopte do veľkej panvice s pokrievkou a priveďte do varu. Varte na miernom ohni 25 – 30 minút, kým sa všetka tekutina neodparí, a pokračujte vo varení za pravidelného miešania, kým sa šťava nestane skutočne lepkavou a nezaleje kapustu.

 

KROK 2

Polovicu jarnej cibuľky a sezamových semienok premiešajte a nasypte do misy. Podávajte posypané zvyšnou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami a pokvapkané sezamovým olejom.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button