Čínska dusená červená kapusta. Dodajte červenej kapuste šmrnc s touto skvelou vianočnou prílohou k studeným mäsám.
Obsah článku:
Čínska dusená červená kapusta
- Príprava: 20 minút
- Varenie: 30 min.
- Náročnosť: Jednoduché
- Podáva sa: 4 porcie
Výživové hodnoty: na jednu porciu
- kcal 150
- tuk 56g
- nasýtené mastné kyseliny 1g
- sacharidy 22g
- cukry 20g
- vláknina 5g
- bielkoviny 4g
- nízky obsah soľ 1.41g
- Čo na obed cez týždeň
Ingrediencie
- 1 veľká červená kapusta, nadrobno nakrájaná
- 3 červené papričky , rozpolené, zbavené jadierok a nakrájané
- veľký kus čerstvého koreňového zázvoru , olúpaný a nakrájaný nadrobno
- 4 hviezdičky anízu
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 75 ml ryžového octu
- 2 PL sójovej omáčky
- 50 g kryštálového cukru
- 4 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
- opražené sezamové semienka
- 1 PL sezamového oleja
Postup – Čínska dusená červená kapusta
KROK 1
Všetky prísady okrem jarnej cibuľky, sezamových semienok a oleja vyklopte do veľkej panvice s pokrievkou a priveďte do varu. Varte na miernom ohni 25 – 30 minút, kým sa všetka tekutina neodparí, a pokračujte vo varení za pravidelného miešania, kým sa šťava nestane skutočne lepkavou a nezaleje kapustu.
KROK 2
Polovicu jarnej cibuľky a sezamových semienok premiešajte a nasypte do misy. Podávajte posypané zvyšnou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami a pokvapkané sezamovým olejom.