ReceptyRECEPTY

Zvarená červená kapusta s klementínkami recept

Zvarená červená kapusta s klementínkami. Vynechajte červené víno a varte zeleninu so zmesou korenia, hnedým cukrom a pomarančom posypaným klinčekmi.

 

Zvarená červená kapusta s klementínkami

 

Zvarená červená kapusta s klementínkami recept

 

  • Príprava: 15 minút
  • Varenie: 1 hod.
  • Náročnosť: Jednoduché
  • Veľkorysá porcia pre 6 osôb

Výživové hodnoty: na porciu

  • kcal 138
  • tuk 1g
  • nasýtené mastné kyseliny 0g
  • sacharidy 31g
  • cukry 30g
  • vláknina 4g
  • bielkoviny 2g
  • nízky obsah soľ 0.1g

Ingrediencie

 

  • 4 klementínky (alebo satsumy či mandarínky), 1 ponechať vcelku, kôra a šťava z 3
  • 15 klinčekov
  • 700 g červenej kapusty nakrájanej nadrobno
  • 2 červené cibule , nakrájané nadrobno
  • 200 ml červeného vínneho octu
  • 140 g hnedého cukru
  • 1 lyžička miešaného korenia

Postup Zvarená červená kapusta s klementínkami

KROK 1

Do celej klementínky zapichnite klinčeky a odložte ju bokom.

KROK 2

Zvyšné prísady zmiešajte vo veľkom hrnci alebo ohňovzdornom kastróle. Prikryte a varte 30 minút, potom pridajte klementínku s klinčekmi, opäť prikryte a varte ďalších 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Dochuťte a jedzte teplé alebo pri izbovej teplote.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button