Zvarená červená kapusta s klementínkami. Vynechajte červené víno a varte zeleninu so zmesou korenia, hnedým cukrom a pomarančom posypaným klinčekmi.
Obsah článku:
Zvarená červená kapusta s klementínkami
- Príprava: 15 minút
- Varenie: 1 hod.
- Náročnosť: Jednoduché
- Veľkorysá porcia pre 6 osôb
Výživové hodnoty: na porciu
- kcal 138
- tuk 1g
- nasýtené mastné kyseliny 0g
- sacharidy 31g
- cukry 30g
- vláknina 4g
- bielkoviny 2g
- nízky obsah soľ 0.1g
Ingrediencie
- 4 klementínky (alebo satsumy či mandarínky), 1 ponechať vcelku, kôra a šťava z 3
- 15 klinčekov
- 700 g červenej kapusty nakrájanej nadrobno
- 2 červené cibule , nakrájané nadrobno
- 200 ml červeného vínneho octu
- 140 g hnedého cukru
- 1 lyžička miešaného korenia
Postup Zvarená červená kapusta s klementínkami
KROK 1
Do celej klementínky zapichnite klinčeky a odložte ju bokom.
KROK 2
Zvyšné prísady zmiešajte vo veľkom hrnci alebo ohňovzdornom kastróle. Prikryte a varte 30 minút, potom pridajte klementínku s klinčekmi, opäť prikryte a varte ďalších 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Dochuťte a jedzte teplé alebo pri izbovej teplote.