ReceptyRECEPTY

Dusená červená kapusta recept

Dusená červená kapusta. Táto nízkotučná vianočná príloha je dokonalou sladko-slanou kombináciou. Alebo vyskúšajte jednu z našich jednoduchých obmien s použitím konzervovaného citróna a zázvorového vína.

 

Dusená červená kapusta recept

 

Dusená červená kapusta recept

 

  • Príprava:10 minút
  • Varenie:2 hod. a 10 min.
  • Náročnosť: Ľahká
  • Podáva sa 8 porcíí

 

Výživové hodnoty: na porciu

 

  • kcal 87
  • nízky obsah tuku 1g
  • nasýtené mastné kyseliny 1g
  • sacharidy 12g
  • cukry 12g
  • vláknina 3g
  • bielkoviny 1g
  • soľ 0.1g
  • Čo na obed cez týždeň

Ingrediencie

 

  • 1 malá červená kapusta (približne 900 g)
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na plátky
  • 70 g mäkkého hnedého cukru
  • 70 ml jablčného octu
  • 150 ml červeného vína
  • veľký kúsok masla
  • 1 tyčinka škorice

Postup Dusená červená kapusta

 

KROK 1

Červenú kapustu rozštvrťte a odstráňte jadrovník, potom ju jemne nakrájajte. Vložte ju do veľkej panvice spolu s červenou cibuľou, hnedým cukrom, jablčným octom, červeným vínom, maslom a škoricou a dobre okoreňte. Priveďte do varu, potom prikryte pokrievkou, znížte teplotu a varte 1 až 2 hodiny, pričom často miešajte. Odstráňte pokrievku a pokračujte vo varení 30 minút, kým mäso nezmäkne. Vydrží dva dni alebo sa môže zmraziť na dva mesiace. Znovu zohrejte, kým nie je horúci.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button