Poľnohospodárske zvieratáSLIEPKY

Bresse gauloise – chov a starostlivosť

Bresse gauloise. Ak sa zaujímate o chov hydiny, určite ste počuli o plemene Bresse Gauloise. Toto plemeno kurčiat sa pochádza z francúzskej oblasti Bresse a je známe svojou vynikajúcou kvalitou mäsa a vajec. Ak sa rozhodnete pre chov tohto plemena, budete potrebovať špeciálnu starostlivosť a výživu, aby ste zabezpečili zdravie a dobré fyzické kondície vašich kurčiat.

 

Bresse gauloise

Bresse gauloise

 

Pri chove Bresse Gauloise je dôležité, aby ste im poskytli dostatok zelene a čistej vody. Po prvom období voľného pohybu na zelenej tráve ich presuniete do výkrmne, kde budú kŕmené zmesou kukurice, srvátky a kyslého mlieka. Existuje niekoľko možností výkrmu, ktoré sa líšia v zložení krmiva a trvaní obdobia výkrmu. Sledovanie správnej výživy a starostlivého chovu vám pomôže dosiahnuť vynikajúcu chuť a kvalitu mäsa a vajec.

História Bresse gauloise

História Bresse gauloise

 

Bresse Gauloise je jedno z najstarších francúzskych plemien sliepok. Toto plemeno pochádza z regiónu Bourgogne-Bresse, kde sa prvé zmienky o tomto plemene datujú až do šestnásteho storočia. Bresse Gauloise dokázala odolať vplyvu zahraničných plemien a stovky rokov bolo považované za kráľovské kura.

Od roku 1936 sa Bresse Gauloise chovajú na pomerene obmedzenom území v chovateľskej oblasti Bourg-en-Bresse, ktorá zahŕňa oddelenia Ain, Saône-et-Loire a Jura. V súčasnosti sú najdôležitejšími mestami v chove drůbeže z Bresse Bourg-en-Bresse, Louhans, Pont-de-Vaux-en-Bresse a Montrevel.

Bresse Gauloise je považovaná za plemeno s vysokou kvalitou mäsa a vajec. V roku 1957 bola Bresse Gauloise uznaná ako prvá drůbež s označením pôvodu zbožia (AOC) v Európe, čo znamená, že môže byť predávaná pod týmto označením iba v prípade, že bola chovaná a zabíjaná v určitom regióne a podlieha prísne stanoveným pravidlám.

Bresse Gauloise je považovaná za symbol francúzskej kuchyne a je súčasťou mnohých tradičných receptov. Je to plemeno s vysokou kvalitou mäsa a vajec, ktoré sa vyznačuje svojou jemnosťou a chuťou.

Charakteristiky Bresse Gauloise

Charakteristiky Bresse Gauloise

 

Bresse Gauloise je staré francúzske plemeno hydiny, ktoré sa vyznačuje svojím unikátnym vzhľadom a temperamentom. Toto plemeno sa vyznačuje štyrmi farebnými rázmi – bielym, šedým, modrým a čiernym. Najrozšírenejším rázom je biely.

Vzhľad

Typickým znakom Bresse Gauloise sú oceľovomodré nohy a pomerne veľký hrebeň, ktorý u sliepok visí na jednu stranu. Kohút má väčší hrebeň ako sliepka. Toto plemeno má jednoduchý hrebeň a jednoduchý hrebeň s výbežkom.

Bresse Gauloise má veľký telo a silné kosti. Ich koža je bielej farby. Sliepky majú hmotnosť okolo 2,5 kg a kohúti majú hmotnosť okolo 3,5 kg. Ich oči sú tmavé alebo hnedé.

Temperament

Bresse Gauloise je pomerne pokojné plemeno, ktoré sa ľahko ovláda. Sú to dobré matky a veľmi dobre sa starajú o svoje mláďatá. Sú to dobré vrabce a ich vajcia sú veľmi chutné.

Toto plemeno je pomerne vzácne a preto je dôležité, aby ste sa o ne dobre starali. Potrebujú dostatok priestoru a čisté prostredie. Sú to dobré hydinové plemeno pre začiatočníkov aj skúsených chovateľov.

Ak hľadáte plemeno hydiny s unikátnym vzhľadom a dobrým temperamentom, Bresse Gauloise by mohlo byť pre vás tou správnou voľbou.

Starostlivosť o Bresse Gauloise

Starostlivosť o Bresse Gauloise

 

Pri chove Bresse Gauloise je dôležité venovať pozornosť ich výžive a výkrmu. Tieto sliepky totiž potrebujú kvalitné krmivo a starostlivú starostlivosť, aby mohli byť zdravé a produkovať kvalitné mäso a vajcia.

Výživa

Pre správny vývoj a zdravie Bresse Gauloise je nutné, aby mali v strave dostatok bielkovín, vitamínov a minerálov. V ich strave by mala byť zahrnutá zmes kukurice, srvátky a kyslého mlieka. Okrem toho môžu jesť aj zelenú trávu, zeleninu a ovocie. Je dôležité, aby mali k dispozícii čistú vodu a dostatok zeleného krmiva.

Výkrm

Bresse Gauloise sú známe svojím kvalitným mäsom, preto je dôležité venovať pozornosť aj ich výkrmu. Sliepky by mali byť kŕmené kvalitným krmivom, ktoré obsahuje dostatok bielkovín a minerálov. Výkrm môže trvať niekoľko týždňov až mesiacov, v závislosti od toho, akú veľkosť a kvalitu mäsa chcete dosiahnuť.

Pri výkrmu Bresse Gauloise je dôležité dodržiavať správnu teplotu a ventiláciu. Miestnosť, v ktorej sa sliepky nachádzajú, by mala byť dobre vetraná a udržiavaná na stabilnej teplote. Je tiež dôležité mať k dispozícii vhodný brooder, ktorý poskytne sliepkam dostatok tepla a ochrany.

Všetky tieto faktory majú vplyv na kvalitu mäsa a vajec, ktoré Bresse Gauloise produkujú. Preto je dôležité venovať pozornosť ich starostlivosti a zabezpečiť im kvalitné podmienky pre rast a vývoj.

Chov Bresse gauloise

Chov Bresse gauloise

 

Bresse gauloise je plemeno kurčiat, ktoré sa vyznačuje svojou krásou a výbornou kvalitou mäsa a vajec. Ak sa rozhodnete pre chov týchto sliepok, musíte sa postarať o to, aby vaše kurčatá boli zdravé a dobre starostlivé.

Rozmnožovanie

Keď sa rozhodnete pre chov Bresse gauloise, musíte si zabezpečiť kvalitné plemeno. Najlepšie je kúpiť si kurčatá od overeného chovateľa, ktorý vám poskytne zdravé a kvalitné jedince.

Samice sa nazývajú sliepky a samec kohút. Ak chcete zabezpečiť rozmnožovanie, musíte mať aspoň jedného kohúta a niekoľko sliepok. Vajíčka sa kladú každý deň a po 21 dňoch sa vyliahnu kurčatá.

Výber Plemena

Bresse gauloise je plemeno, ktoré sa vyznačuje kvalitou mäsa a vajec. Ak sa rozhodnete pre chov tohto plemena, musíte si zabezpečiť kvalitné jedince.

Pri výbere plemena musíte zvážiť niekoľko faktorov. Musíte sa rozhodnúť, či chcete chovať samých kohútov alebo aj sliepky. Ak chcete chovať sliepky, musíte si zabezpečiť kvalitné plemeno, ktoré bude mať vysokú znášku vajec.

Pri výbere plemena musíte tiež zvážiť, či chcete chovať čistokrvné Bresse gauloise alebo ho skrížiť s iným plemenom. Ak sa rozhodnete pre skríženie, musíte si zabezpečiť kvalitného samca iného plemena.

Výber plemena je veľmi dôležitým faktorom pri chove Bresse gauloise. Musíte zabezpečiť kvalitné jedince, ktoré budú mať vysokú kvalitu mäsa a vajec. Vysokoznáškové nosnice 13 plemien sliepky nosnice

Produkcia Bresse Gauloise

Produkcia Bresse Gauloise

 

Bresse Gauloise je známe plemeno sliepok s vysokou produkciou vajec a kvalitným mäsom. V tejto sekcii sa dozviete viac o produkcii Bresse Gauloise.

Mäso

Bresse Gauloise je známe svojím kvalitným mäsom. Ich mäso je jemné, šťavnaté a veľmi chutné. Toto plemeno sa vyznačuje rýchlym rastom a v dospelosti môže kohút dosiahnuť hmotnosť až 3 kg a sliepka 2,5 kg. Ich mäso má vysoký podiel svalovej hmoty a nízky podiel tuku, čo robí z Bresse Gauloise ideálne plemeno na mäso.

Vajcia

Bresse Gauloise je známe aj svojou vysokou produkciou vajec. Ročne môžu znášať až 200-250 vajec s bielou škrupinou a hmotnosťou 60 gramov. Ich vajcia majú nízky obsah cholesterolu a sú veľmi chutné. Bresse Gauloise je ideálne plemeno pre tých, ktorí hľadajú sliepku nosnicu s vysokou produkciou vajec. Vlasové hnojivo šampón: zlepšiť zdravie vlasov

V tabuľke nižšie nájdete prehľad o produkcii Bresse Gauloise:

Entita Vysvetlenie
Mäso Bresse Gauloise má veľmi kvalitné mäso s vysokým podielom svalovej hmoty a nízkym podielom tuku.
Vajcia Ročne môžu znášať až 200-250 vajec s bielou škrupinou a hmotnosťou 60 gramov.
Hmotnosť Dospelý kohút môže dosiahnuť hmotnosť až 3 kg a sliepka 2,5 kg.
Nosnosť Bresse Gauloise je známe svojou vysokou produkciou vajec.
Kvalita mäsa Mäso Bresse Gauloise je jemné, šťavnaté a veľmi chutné.
Obsah cholesterolu Ich vajcia majú nízky obsah cholesterolu.
Chuť vajec Vajcia Bresse Gauloise sú veľmi chutné.
Svalová hmota Bresse Gauloise má vysoký podiel svalovej hmoty.
Farba vajec Ich vajcia majú bielu škrupinu.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button