Ako zavárať uhorky – postup a rady
Ako zavárať uhorky – postup a rady. Nikdy ste neskúšali zavárať uhorky? Alebo si to jednoducho neviete zapamätať? Máme pre vás pomoc ako jednoducho zavariť uhorky.
Obsah článku:
Ako zavariť uhorky
Pripravte uhorky
- Nakrájajte približne 1 ¼ kilogramu uhoriek nakrájané na kolieska alebo po dĺžke.
Ak máte čas, vložte ich do cedidla s kockami ľadu a nechajte ich 20 až 30 minút odstáť v dreze (nepovinný krok, ale dodá im to extra chrumkavosť).
Ako pripraviť nálev
Základný nálev môžete ochutiť mnohými spôsobmi, ja som použila:
- Koriander: celé semená koriandra
- celé horčičné semienka
- Korenie
- bobkový listPripravte nálev
Zmiešajte 3 šálky octu, 2 ¼ šálky vody (ako som už povedal, tento nálev je viac štipľavý, takže pomer octu a vody môžete upraviť podľa svojich predstáv), 2 ½ polievkovej lyžice kuchynskej soli a po 3 polievkové lyžice celých korenárových semienok, horčičných semienok 2 bobkové listy.
Priveďte do varu, potom znížte teplotu a nechajte variť približne 10 minút. Odstavte nálev, aby vychladol.
Postup:
Uhorky spolu s cibuľou, cesnakom a mrkvou ponakladajte do sklenenej fľaše. Pridajte niekoľko vetvičiek čerstvých byliniek (ja som použila kôpor).
Zalejte vychladnutým nálevom.
Uhorky zatlačte tak, aby boli ponorené v náleve. Uzavrite poháre viečkami.
1.Spôsob
Fľaše uhoriek dáme do hrnca, ktorý vystelieme napr. handrou alebo kartón najlepšie viečkami (vrchnákmi) zalejeme vodou a necháme sterilizovať na 10 – 15 min.
2. Spôsob
Babská rada môže sa zavárať aj v umývačke.
Mohlo by vás zaujímať:
Uhorka je rozšírená popínavá rastlina z čeľade uhorkovité, ktorá rodí zvyčajne valcovité plody, ktoré sa používajú ako kulinárska zelenina. Považuje sa za jednoročnú rastlinu[2] a existujú tri hlavné odrody uhorky – krájaná, nakladaná a bezsemenná, v rámci ktorých bolo vytvorených niekoľko kultivarov. Uhorka pochádza z južnej Ázie, ale v súčasnosti rastie na väčšine kontinentov, keďže na svetovom trhu sa obchoduje s mnohými rôznymi druhmi uhoriek. V Severnej Amerike sa termínom divoká uhorka označujú rastliny rodu Echinocystis.