DOBRÉ RADY K VARENIUZaujímavosti

Ako uvariť ryžu – Najchutnejšia ryža , Varenie ryže

Ako uvariť ryžu – Najchutnejšia ryža . Neviete Ako uvariť ryžu ? Recept na varenie ryže . Postup na uvarenie ryže . Varená ryža . Chutná ryža za 25 minút . 

 

ako uvariť ryžu

Asi sa vám stalo že ste varili ryžu a raz bola veľmi gumová a inokedy veľmi tvrdá , no nie ste v tom sami . Ryža sa dá ľahko pokaziť ale na druhej strane sa dá aj ľahko opraviť . Tu je postup ako zakaždým uvariť ryžu čo najlepšie :

Ako uvariť ryžu 1. Ryžu opláchnite

Umývanie je nepríjemné , ale trvá to len 30 sekúnd . Opláchnutím ryže sa zbavíte prašného škrobu , ktorý má za následok nepríjemnú lepivosť ryže . Ryžu nasýpajte do sitka a opláchnite ju studenou vodou .

 

Ako uvariť ryžu 2. Dôležitý je pomer Ryže a Vody

Pri väčšine druhov ryže je pomer : 1 šálka ryže k 2 šálkam vody . Takže pomer ryža a voda je 1:2 , pomer môžete podľa potreby zväčšiť alebo zmenšiť . ( pomer by mal byť tiež uvedený na obale ryže . Namiesto vody môžete použiť vývar a tak dosiahnuť lepšiu chuť ryže .

 

Ako uvariť ryžu 3. Vodu privedieme k varu

 

ryža

Do hrnca nalejeme 2 šálky vody a dáme variť . Keď sa voda začne variť nasypeme ryžu a štípku soli . Môžete pridať aj kúsok masla , ryža chutí lepšie .

 

4. Dajte dusiť

Ryžu zamiešajte , oheň trošku stíšte a dajte prikryte hrniec pokrývku . Ak ju necháte prudko variť , voda sa odvarí rýchlejšie ako ryža zmäkne .

 

5. Neodstraňujte pokrývku

Zakryte hrniec a znížte oheň na minimálnu teplotu .Aj keď vás to bude lákať neodokrývajte pokrývku!!!!!!!!!!!

 

6. Skontrolujte o 18 minút

 

varenie ryže

Pozerajte na ryžu nie na vodu . Ak vám zostane trochu vody nevadí , to je v poriadku . Ryža by mala byť mäkká ak je tvrdá ešte jej nechajte minútku dve . ( Nadbytočnú vodu odceďte . Ak varíte hnedú ryžu skontrolujte ju po 30 minútach ) .

7. Vypnite oheň

Vypnite oheň , vráťte pokrývku a nechajte ryžu ešte pár minút v zaparenom hrnci . Odporúčame aj 5 min .

8. Ryžu premiešajte

Ryžu vidličkou jemne premiešajte až sa ryža nenalepí na hrniec.

 

9. Ryža je hotová

Dobrú chuť . Tiež si prečítajte : Recept na prípravu domácej Kvasnicovej polievky .

 

Najväčšími producentmi ryže sú ázijské krajiny. Okrem nich sa ryža produkuje najmä v Brazílii, USA, Egypte a Nigérii. Pokusy s jej pestovaním boli v povojnovom období aj v Česko-Slovensku v regióne Zemplín.Tiež si prečítajte Žehička na vlasy : Podľa čoho si vybrať

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button