Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom recept. Vychutnajte si túto zázvorovú kapustu na pomalé varenie na Sviatky. Vďaka sladkosti a koreniu je ideálnou prílohou k pečenej šunke.
Obsah článku:
Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom recept
- Príprava:15 minút
- Varenie:6 – 8 hod.
- Náročnosť: Jednoduché
- Podáva sa 6 porcií
Výživové hodnoty: Na jednu porciu
- kcal 165
- nízky obsah tuku 8g
- nasýtené mastné kyseliny 4g
- sacharidy 18g
- cukry 16g
- vláknina 6g
- bielkoviny 3g
- soľ 1.2g
Ingrediencie
- 1 červená kapusta (približne 1 kg), nakrájaná na plátky
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na plátky
- 2 veľké konzumné jablká, každé nakrájané na šesť plátkov
- kúsok zázvoru veľkosti palca, olúpaný a jemne nastrúhaný
- 50 g masla
- 100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 300 ml alkoholického zázvorového piva
- ½ PL svetlohnedého mäkkého cukru
- 2 lyžičky koriandrových semienok, rozdrvených
- 1 hviezdička anízu
- 2 PL jablčného octu
Postup Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom
KROK 1
Pomalý hrniec zahrejte na nízku teplotu. Do pomalého hrnca vložte všetky prísady a pridajte poriadne mleté čierne korenie a 1 lyžičku soli. Dobre premiešajte a varte 5 hodín.
KROK 2
Odstráňte pokrievku, zapnite pomalý hrniec na najvyšší výkon a varte ďalšiu 1 hodinu, aby sa tekutina mierne zredukovala. Ochutnajte a podávajte v zohriatej miske.