ReceptyRECEPTY

Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom recept

Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom recept. Vychutnajte si túto zázvorovú kapustu na pomalé varenie na Sviatky. Vďaka sladkosti a koreniu je ideálnou prílohou k pečenej šunke.

 

Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom recept

 

Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom recept

 

  • Príprava:15 minút
  • Varenie:6 – 8 hod.
  • Náročnosť: Jednoduché
  • Podáva sa 6 porcií

Výživové hodnoty: Na jednu porciu

  • kcal 165
  • nízky obsah tuku 8g
  • nasýtené mastné kyseliny 4g
  • sacharidy 18g
  • cukry 16g
  • vláknina 6g
  • bielkoviny 3g
  • soľ 1.2g

Ingrediencie

 

  • 1 červená kapusta (približne 1 kg), nakrájaná na plátky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 veľké konzumné jablká, každé nakrájané na šesť plátkov
  • kúsok zázvoru veľkosti palca, olúpaný a jemne nastrúhaný
  • 50 g masla
  • 100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 300 ml alkoholického zázvorového piva
  • ½ PL svetlohnedého mäkkého cukru
  • 2 lyžičky koriandrových semienok, rozdrvených
  • 1 hviezdička anízu
  • 2 PL jablčného octu

Postup Kapusta na pomalom varení so zázvorovým pivom

KROK 1

Pomalý hrniec zahrejte na nízku teplotu. Do pomalého hrnca vložte všetky prísady a pridajte poriadne mleté čierne korenie a 1 lyžičku soli. Dobre premiešajte a varte 5 hodín.

KROK 2

Odstráňte pokrievku, zapnite pomalý hrniec na najvyšší výkon a varte ďalšiu 1 hodinu, aby sa tekutina mierne zredukovala. Ochutnajte a podávajte v zohriatej miske.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button