Japonské sladkosti – 10 najlepších tradičných sladkostí
Japonské sladkosti. V krabici Tokyo Treat nájdete rôzne zaujímavé japonské občerstvenie s bláznivými a jedinečnými chuťami. Ramune, matcha, červené fazuľky, chobotnica, kari, sakura, čokoláda s mätou, citrón… V japonskom občerstvení sa používa veľa príchutí, ktoré by spoločnosti v iných krajinách nikdy nenapadli.
Niektoré z týchto japonských snackov sú inšpirované snackmi z iných krajín, ako sú zemiakové lupienky, gumové cukríky, marshmallow, čokoláda (myslím KitKat) a podobne!
Obsah článku:
Japonské sladkosti
Japonci majú aj vlastné tradičné občerstvenie nazývané wagashi, ktoré väčšinou pochádza z obdobia, keď Japonsko nemalo žiadne väzby so západnými krajinami, a preto je toto občerstvenie také jedinečné! V tomto článku si môžete prečítať o 10 chutných wagashi alebo japonských tradičných sladkostiach, ktoré pochádzajú z rôznych oblastí alebo prefektúr Japonska!
1. Hirošima – Momiji Manju
Momiji Manju je tradičný japonský dezert z prefektúry Hirošima. Japonské slovo momiji znamená „jesenný list“, a keďže Hirošima je známa svojimi javormi, aj tieto manju majú tvar listov! Vyrábajú sa z koláča castella plneného sladkou pastou z červených fazúľ, ktorá je jednou z najobľúbenejších náplní do wagashi.
2. Yamanashi – Shingen Momo
Prefektúra Jamanaši, hoci nie je ďaleko od Tokia, je obklopená prírodou a preslávená horou Fudži. Okrem toho je prefektúra známa aj svojím ovocím, najmä broskyňami! Shingen Momo je tiež druh Manju, ale namiesto tradičnej červenej fazuľovej pasty sa na plnenie používa biela fazuľová pasta a broskyňové želé.
3. Osaka – Ichigo Daifuku – Japonské sladkosti
Je veľmi pravdepodobné, že ste už počuli o Ichigo Daifuku alebo jahodovom daifuku. Ide o veľmi známy japonský dezert pochádzajúci z prefektúry Osaka, ktorá je známa aj slanými pochúťkami, ako sú takoyaki a okonomiyaki. Ak už máte radi mochi, určite si zamilujete aj túto pochúťku! Ichigo Daifuku sa vyrába z mochi, sladkej červenej fazuľovej pasty a jahôd! Toto ovocné japonské občerstvenie je ideálne na jar a leto a nájdete ho vo všetkých japonských prefektúrach.
4. Tokio – Tokyo Banana
Japonci pri návšteve Tokia nikdy nezabudnú priniesť tokijské banány pre kolegov, rodinu alebo priateľov! Je to jednoznačne najobľúbenejšie občerstvenie z Tokia. Japonské sladkosti. Banány sa vyrábajú z mäkkého cesta plneného pudingovým krémom. Obchody často ponúkajú tokijské banány so zaujímavými vzormi, napríklad so zvieracími alebo kvetinovými potlačami! 5 vecí, ktoré musíte vedieť o mužskom plešatení
5. Gifu – Mizu Manju – Japonské sladkosti
Mizu Manju z prefektúry Gifu vyzerajú ako farebné kvapky vody a sú pravdepodobne najkrajšou pochúťkou na tomto zozname. Vďaka škrobu, ktorý sa vyrába zo špeciálneho japonského koreňa, vyzerajú ako veľké kvapky vody a sú pochúťkou, ktorú si ľudia vychutnávajú najmä v lete. Toto manju sa dodáva nie v jednej. Ale hneď v niekoľkých príchutiach, napríklad s červenou fazuľou, matcha a ďalšími ovocnými príchuťami!
6. Aomori – Ki Ni Naru Ringo Pie
Prefektúra Aomori v Japonsku je známa svojimi vynikajúcimi jablkami a jablkovým koláčom! Tieto jablkové koláče sa však od tých, ktoré poznáme, dosť líšia! Japonské sladkosti. Používa sa celé jablko osladené sirupom a obklopené vločkovou kôrkou. Musí sa podávať teplý! Ako zavárať uhorky – postup a rady
7. Yamagata – Sakuranbo Kirara – Japonské sladkosti
Tak ako je prefektúra Aomori známa svojimi jablkami, obyvatelia Yamagaty sú hrdí na svoje čerešne! Približne 70 % japonských čerešní sa pestuje v prefektúre Jamagata, takže všade v prefektúre samozrejme nájdete pochúťky inšpirované čerešňami! Sakuranbo Kirara sa vyrábajú zo želé, v ktorom je celá čerešňa! Neznie to ideálne na leto?
8. Fukuoka – Meika Hiyoko
Prefektúra Fukuoka, ktorá sa nachádza na juhu Japonska, je preslávená týmito roztomilými kuracími pochúťkami! Tieto roztomilé pochúťky prvýkrát vyrobil v roku 1912 Shigeru Ishizaka, ktorý cítil hlboký vzťah k sladkostiam a veril, že japonské výrobky symbolizujú nielen japonský život, ale aj skutočné srdce. Japonské sladkosti. S Hiyoko chce vytvoriť láskavejšiu a životaschopnejšiu spoločnosť. Náplň pozostáva z hráškových zŕn a čerstvých vajec, ktoré sa navzájom dopĺňajú, zatiaľ čo vonkajšok je mierne slaný.
Wari Gori sú sladkosti z prefektúry Ishikawa a vyzerajú podobne ako kamenné cukríky. V skutočnosti sú oveľa jemnejšie a vyrábajú sa šesťdňovým sušením agaru (v japončine „kanten“), vďaka čomu majú krásnu číru farbu! Tieto sladkosti majú osviežujúcu a jemnú chuť, zvonka sú chrumkavé a vnútri hodvábne. Tieto tradičné sladkosti sú ručne vyrábané a krájané na kúsky remeselníkmi. Najlepšie cesto na pizzu recept
10. Okinawa – Chinsuko – Japonské sladkosti
Okinawa je ostrov na juhu Japonska a ľudia, ktorí ho navštívili, si pravdepodobne všimli sušienky Chinsuko, ktoré sa predávajú všade! Tieto sušienky sú dosť podobné chlebovým sušienkam a vyrábajú sa z masti a cukru. Sušienky sú k dispozícii v niekoľkých príchutiach, ako napríklad vanilka, sladké zemiaky, kokos, mango, čokoláda, ananás atď.