RECEPTYRecepty

Čokoládová torta – najlepší recept na čokoládovú tortu

Čokoládová torta je sladká dezertná torta, ktorá je vyrobená z čokolády. Môže mať rôzne prísady ako napríklad smotana, maslo, vajcia a múku, a môže byť ozdobená rôznymi spôsobmi, napríklad posypaná čokoládovými vlockami alebo ozdobená čokoládovou polevou. Je veľmi obľúbená a môže sa podávať ako dezert po jedle alebo ako sladká pochúťka ku káve alebo čaju.

Čokoládová torta postup

Čokoládová torta postup

 

Čokoládová torta recept. Najlepšia Čokoládová torta je jednoduchá na prípravu, a vyžaduje len niekoľko základných surovín a krokov. Tu je návod na prípravu čokoládovej torty:

  1. Zohrejte si rúru na 175 stupňov Celzia a vymastite a vysypeme formu na tortu.
  2. V miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
  3. Vo väčšej miske zmiešajte maslo a cukor, a dokonale zmiešajte, kým sa cukor nerozpustí a zmes je jemná a krémová. Pridajte vajcia a dobre ich zamiešajte.
  4. Pridajte suchú zmes a dôkladne ju zamiešajte do cukrovej zmesi. Potom pridajte mlieko a vanilkový extrakt a opäť dôkladne zamiešajte.
  5. Nalejte cesto do formy na tortu a pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým sa neodlepuje od okrajov formy a kefka vložená do stredu torty vyjde suchá.
  6. Keď je torta upečená, vyberte ju z rúry a nechajte ju vychladnúť v forme na tortu. Potom ju vyklopte na servírovaciu dosku a ozdobte podľa chuti. Napríklad môžete posypať čokoládovými vlockami alebo urobiť čokoládovú polevu. Čokoládová torta je najlepšia, keď je úplne vychladnutá, ale môžete ju jesť aj teplú s teplou čokoládovou polevou na vrchu.

Najlepšia čokoládová torta na svete

 

Najlepšia čokoládová torta na svete

 

Najlepšia čokoládová torta na svete je subjektívna vec, pretože každý má iné chute a preferencie. Niekto môže uprednostňovať tortu s čokoládovou polevou a ovocím, iný môže radšej tortu s krémom a čokoládovými vločkami. V každom prípade je dôležité, aby bola torta dobre upečená a aby použité suroviny boli kvalitné. Ak chcete vyskúšať recept na vynikajúcu čokoládovú tortu, skúste použiť ten, ktorý som uviedol vyššie. S trochou trpezlivosti a starostlivosti by ste mali byť schopní vyrobiť chutnú a lahodnú čokoládovú tortu.

 
Jednoduchá čokoládová torta

 

Jednoduchá čokoládová torta

 

Ak hľadáte jednoduchý recept na čokoládovú tortu, skúste tento:

  1. Zohrejte si rúru na 175 stupňov Celzia a vymastite a vysypeme formu na tortu.
  2. Vo väčšej miske zmiešajte 3/4 šálky hnedého cukru, 1/2 šálky masla a 1/2 šálky kakaa. Dokonale zmiešajte, kým sa cukor nerozpustí a zmes je jemná a krémová. Pridajte 2 vajcia a dobre ich zamiešajte.
  3. Pridajte 1 šálku polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva a štipku soli. Dôkladne zamiešajte, kým sa všetky suroviny nedokonale spojia.
  4. Nalejte cesto do formy na tortu a pečte v rúre asi 45 minút, alebo kým sa neodlepuje od okrajov formy.
  5. Keď je torta upečená, vyberte ju z rúry a nechajte ju vychladnúť v forme na tortu. Potom ju vyklopte na servírovaciu dosku a ozdobte podľa chuti. Napríklad môžete posypať čokoládovými vlockami alebo urobiť čokoládovú polevu. Čokoládová torta je najlepšia, keď je úplne vychladnutá, ale môžete ju jesť aj teplú s teplou čokoládovou polevou na vrchu.

Ak chcete urobiť polevu, môžete ju vyrobiť takto:

  1. Zohrejte si šálku smotany na miernom ohni, ale dávajte pozor, aby sa neprevrela.
  2. Pridajte šálku rozpustenej čokolády a dôkladne premiešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a vytvorí sa hladká poleva.
  3. Nalejte polevu na vychladnutú tortu a nechajte ju zatvrdnúť v chladničke, asi 30 minút. Potom tortu môžete krájať a podávať. Dobrú chuť!

  
 

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button