DOBRÉ RADY K VARENIURecepty

Čo na obed – 70 najlepších typov na obed

Čo na obed? Môžete si vybrať z mnohých možností. Môžete si dať niečo rýchle a jednoduché, ako napríklad sendvič alebo šalát, alebo si môžete pripraviť niečo viac zložité a chutné, ako napríklad polievku alebo varené mäso s rôznymi prílohami. Skutočne je to len na vás a vašich preferenciách.

Čo na obed

 

Čo na obed
Čo na obed

 

Obed je hlavné jedlo dňa, ktoré sa obyčajne konzumuje poobede. Je to jedlo, ktoré sa pripravuje z rôznych druhov potravín ako sú mäso, ryby, zelenina, ryža alebo cestoviny. Obed môže byť buď ľahký alebo pokrm s väčším množstvom jedla, v závislosti od preferencií a potrieb jednotlivca alebo rodiny. Obed je dôležitý pre udržanie energie počas dňa a pre dobrú výživu a zdravie.

 

10 rýchlych jedál na obed

 

10 rýchlych jedál na obed

 

  1. Sendvič s chlebom alebo celozrnným chlebom
  2. Šalát z čerstvej zeleniny s kúskom grilovaného alebo pečeného mäsa
  3. Ryžový alebo cestovinový šalát s rôznymi druhmi zeleniny a olivovým olejom
  4. Grilovaná kuracie prsia s pečenými zemiakmi a šalátom
  5. Polievka zo sušených strukovín s cestovinami alebo kuskusom
  6. Varené vajce s chrumkavým toastom a paradajkovou omáčkou
  7. Pečené krevety s ryžou a zeleninovým šalátom
  8. Nudlový šalát s cuketou, zelenými fazuľkami a kuracím mäsom
  9. Pizza s rôznymi druhmi zeleniny a syrom
  10. Sendvič z grilovaného tofu s avokádovou omáčkou a čerstvými paradajkami.

10 bežných jedál na obed

 

10 bežných jedál na obed

 

  1. Kuracie prsia s ryžou a zeleninovým šalátom
  2. Pečené ryby s pečenými zemiakmi a šalátom
  3. Špagety s paradajkovou omáčkou a syrom
  4. Pečené kurča s ryžou a zeleninovou smotanovou omáčkou
  5. Polievka zo zeleniny s cestovinami alebo kuskusom
  6. Kuracie nugetky s pečenými zemiakmi a šalátom
  7. Varené vajce s chrumkavým toastom a paradajkovou omáčkou
  8. Cestovinový šalát s rôznymi druhmi zeleniny a olivovým olejom
  9. Pizza s rôznymi druhmi zeleniny a syrom
  10. Tofu s grilovanou zeleninou a ryžou.

Čo na obed cez týždeň

 

Čo na obed cez týždeň

 

Cez týždeň môžete na obed jesť rôzne druhy jedál, ktoré sú rýchle a jednoduché na prípravu. Môžete si dať napríklad sendvič s chlebom alebo celozrnným chlebom, šalát z čerstvej zeleniny s kúskom grilovaného alebo pečeného mäsa, ryžový alebo cestovinový šalát s rôznymi druhmi zeleniny a olivovým olejom, grilovanú kuracie prsia s pečenými zemiakmi a šalátom, polievku zo sušených strukovín s cestovinami alebo kuskusom.

Ale aj varené vajce s chrumkavým toastom a paradajkovou omáčkou, pečené krevety s ryžou a zeleninovým šalátom, nudlový šalát s cuketou, zelenými fazuľkami a kuracím mäsom alebo sendvič z grilovaného tofu s avokádovou omáčkou a čerstvými paradajkami. Je to len na vás a vašich preferenciách.

 

  1. Halušky s bryndzou a slaninou
  2. Kapustnica s klobásou
  3. Plněná paprika s ryžou a mäsom
  4. Vyprážaný karfiol s cestovinami
  5. Guláš s knedľou
  6. Pirohy plnené kapustou a masťou
  7. Bryndzové halušky s kolienkami
  8. Bramborák s mletým mäsom
  9. Hovädzie na gulášovom vývaru s krupicovou kašou
  10. Zemiakový šalát s klobásou a cibuľou.

 

Rýchle recepty na obed

 

Rýchle recepty na obed
Rýchle recepty na obed

 

  • Ryžový šalát s grilovanou zeleninou: Nakrájajte grilovanú zeleninu (napríklad cuketu, papriku a cibuľu) a pomixujte ju s uvarenou ryžou. Ochutte soľou, korením a olivovým olejom.
  • Kuracie nugetky s pečenými zemiakmi: Nakrájajte zemiaky na malé kúsky a opečte ich na panvici s trochou oleja dozlatista. Medzitým nakrájajte kuracie prsia na malé kúsky, obalte ich v múke, vajci a kokosovom strúhanku a opečte na panvici dozlatista. Servírujte spolu s pečenými zemiakmi a šalátom.
  • Cestovinový šalát s kuracím mäsom: Uvarte cestoviny podľa návodu na balení. Medzitým orestujte na panvici kuracie prsia so zeleninou (napríklad cuketou, paprikou a cibuľou). Pomixujte cestoviny s orestovaným kuracím mäsom a zeleninou. Ochutte soľou, korením a olivovým olejom.
  • Grilovaná zelenina s tvarohovou omáčkou: Nakrájajte zeleninu (napríklad cuketu, papriku a cibuľu) na malé kúsky a grilujte na panvici dozlatista. Medzitým si pripravte tvarohovú omáčku: rozmiešajte tvaroh s trochou vody a ochutte soľou, korením a bylinkami. Servírujte grilovanú zeleninu s tvarohovou omáčkou.
  • Ryžové koláče s mrkvou a cesnakom: Nakrájajte mrkvu a cesnak na malé kúsky a orestujte ich na panvici s trochou oleja. Medzitým si uvarte ryžu podľa návodu na balení. Keď je ryža uvarená, pridajte ju k orestovanej mrkve a cesnaku a premiešajte. Formujte z ryžovej zmesi malé koláčiky a opečte ich na panvici dozlatista z oboch strán. Servírujte s bylinkovým dipom alebo jogurtovou omáčkou.
  • Japonské palacinky – najlepší a najchutnejší recept

Čo na obed v nedeľu

 

Čo na obed v nedeľu
Čo na obed v nedeľu

 

V nedeľu môžete na obed jesť rôzne druhy jedál, ktoré sú zložitejšie a chutnejšie ako bežné obedy počas týždňa. Môžete si pripraviť napríklad kuracie prsia so zemiakmi a zeleninovým šalátom, pečené ryby s ryžou a šalátom, špagety s bolognskou omáčkou a syrom, pečené kurča s ryžou a zeleninovou omáčkou. Polievku zo zeleniny s kúskami mäsa alebo tofu a cestovinami, guláš s knedľou, plnenú papriku s ryžou a mäsom. Bryndzové halušky s kyslou kapustou alebo hovädzie na gulášovom vývaru s krupicovou kašou. Je to len na vás a vašich preferenciách.

 

Polievky na obed – 10 polievok na obed

 

Polievky na obed - 10 polievok na obed
Polievky na obed – 10 polievok na obed

 

  1. Hrášková polievka
  2. Šošovicová polievka
  3. Cuketová polievka
  4. Brokolicová polievka
  5. Zeleninová polievka
  6. Kukuričná polievka
  7. Hrachová polievka
  8. Zemiaková polievka
  9. Paradajková polievka
  10. Fazuľová polievka.

Čo na obed bez mäsa

 

Čo na obed bez mäsa

 

Na obed bez masa môžete jesť rôzne druhy jedál, ktoré sú zdravé a chutné. Môžete si pripraviť napríklad cestovinový šalát s rôznymi druhmi zeleniny, ryžový šalát s grilovanou zeleninou a tvarohovou omáčkou, grilovanú zeleninu s ryžou alebo kuskusom, polievku zo zeleniny s kúskami tofu a cestovinami, zemiakové koláčiky so zeleninou a tvarohom alebo špagety s paradajkovou omáčkou a syrom. Je to len na vás a vašich preferenciách.

  1. Cestovinový šalát s rôznymi druhmi zeleniny
  2. Ryžový šalát s grilovanou zeleninou a tvarohovou omáčkou
  3. Grilovaná zelenina s ryžou alebo kuskusom
  4. Polievka zo zeleniny s kúskami tofu a cestovinami
  5. Zemiakové koláčiky so zeleninou a tvarohom
  6. Špagety s paradajkovou omáčkou a syrom
  7. Pečené zemiaky s cibuľou a petržlenovou vňaťou
  8. Cuketové placky so zemiakmi a cesnakom
  9. Varené vajce s pečenými zemiakmi a šalátom
  10. Tofu s grilovanou zeleninou a ryžou.

Sobotný obed

 

Sobotný obed

 

Sobotný obed môže byť rovnaký ako obedy počas týždňa alebo môže byť chutnejší a zložitejší. Môžete si pripraviť napríklad pečené ryby s ryžou a šalátom, kuracie prsia so zemiakmi a zeleninovým šalátom, špagety s bolognskou omáčkou a syrom, pečené kurča s ryžou a zeleninovou omáčkou, polievku zo zeleniny s kúskami mäsa alebo tofu a cestovinami, guláš s knedľou, plnenú papriku s ryžou a mäsom, bryndzové halušky s kyslou kapustou alebo hovädzie na gulášovom vývaru s krupicovou kašou. Je to len na vás a vašich preferenciách.

 

  1. Pečené ryby s ryžou a šalátom
  2. Kuracie prsia so zemiakmi a zeleninovým šalátom
  3. Špagety s bolognskou omáčkou a syrom
  4. Pečené kurča s ryžou a zeleninovou omáčkou
  5. Polievka zo zeleniny s kúskami mäsa alebo tofu a cestovinami
  6. Guláš s knedľou
  7. Plnená paprika s ryžou a mäsom
  8. Bryndzové halušky s kyslou kapustou
  9. Hovädzie na gulášovom vývaru s krupicovou kašou
  10. Šošovicová polievka s klobásou a slaninou.

Jedlo

 

Jedlo je látka, ktorú ľudia zjedia, aby získali energiu a živiny potrebné na život. Môže to byť rôzne druhy potravín, ako sú ovocie, zelenina, mäso, ryby, mliečne výrobky, obilniny a cestoviny. Ľudia jedia rôzne druhy jedál a potravín v závislosti od svojich preferencií, kultúry a miesta, kde žijú. Jedlo je dôležité pre naše zdravie a dobrú kondíciu, preto by sme mali jesť zdravo a vyvážene. Ako pripraviť červenú kapustu – 10 naj receptov

 

Ingrediencie

 

Ingrediencie sú látky, ktoré sa používajú na prípravu jedál alebo potravín. Môžu to byť rôzne druhy surovín, ako sú ovocie, zelenina, mäso, ryby, mliečne výrobky, obilniny, cestoviny, koreniny a bylinky. Ingrediencie sa používajú na prípravu rôznych druhov jedál a potravín, ako sú polievky, šaláty, mäsové alebo rybacie jedlá, cestoviny, pečivo, dezerty a iné. Sú dôležité pre chuť, vôňu a vzhľad jedla. Je dôležité používať kvalitné a čerstvé ingrediencie, aby bolo jedlo chutné a zdravé. Darček pre muža – 40 ideálnych darčekov pre muža.

10 jedál podľa chuti

 

  1. Kuracie prsia so zemiakmi a zeleninovým šalátom
  2. Pečené ryby s ryžou a šalátom
  3. Špagety s bolognskou omáčkou a syrom
  4. Pečené kurča s ryžou a zeleninovou omáčkou
  5. Polievka zo zeleniny s kúskami mäsa alebo tofu a cestovinami
  6. Guláš s knedľou
  7. Plnená paprika s ryžou a mäsom
  8. Bryndzové halušky s kyslou kapustou
  9. Hovädzie na gulášovom vývaru s krupicovou kašou
  10. Cestovinový šalát s kuracím mäsom a rôznymi druhmi zeleniny.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button