ReceptyRECEPTY

Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom recept

Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom. Červenú kapustu ochutíme portským, sušenými slivkami a pomarančom a pripravíme si poctivú sviatočnú prílohu, ktorá dodá dve z 5 denných dávok. Môžete ho pripraviť vopred a zamraziť až na tri mesiace

Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom recept

 

Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom recept

 

  • Príprava: 25 min.
  • Varenie: 2 hod.
  • Náročnosť: Jednoduché
  • Podáva sa 8 porcií

Výživové hodnoty: na 1 porciu

  • kcal 178
  • tuk 6g
  • nasýtené mastné kyseliny 3g
  • sacharidy 20g
  • cukry 18g
  • vláknina 6g
  • bielkoviny 2g
  • soľ 0.2g

Ingrediencie

 

  • 50 g masla
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
  • 1 veľká červená kapusta , rozštvrtená, zbavená jadierok a nakrájaná na tenké plátky
  • 200 ml portského vína
  • 1 pomaranč , odšťavený a zbavený kôry
  • 1 veľká škorica
  • štipka mletého klinčeka
  • 2 lyžice svetlohnedého mäkkého cukru
  • 100 g sušených sliviek bez kôstok, nahrubo nasekaných

Postup Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom 

KROK 1

Rúru predhrejte na 160C/140C s ventilátorom. V zapekacej miske zohrejte maslo, kým nezíska orechovo hnedú farbu. Pridajte cibuľu a 15 minút ju smažte na miernom ohni, kým nezmäkne a nezačne sa sfarbovať.

KROK 2

Zvyšné prísady vysypte do veľkej panvice a prikryte tesne priliehajúcou pokrievkou. Vložte do rúry na 1 hodinu, potom premiešajte, prikryte a varte ďalšiu 1 hodinu, kým kapusta nezmäkne. Ak sa zdá byť suchá, pridajte trochu vody; ak je v panvici po uvarení ešte tekutina, zvýšte teplotu, kým sa neodparí. Dochuťte trochou soli a podávajte. Kapustu možno pripraviť až tri dni vopred a vychladiť alebo zmraziť až na tri mesiace; ohrievajte ju v mikrovlnnej rúre alebo na panvici na varnej doske.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button