Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom. Červenú kapustu ochutíme portským, sušenými slivkami a pomarančom a pripravíme si poctivú sviatočnú prílohu, ktorá dodá dve z 5 denných dávok. Môžete ho pripraviť vopred a zamraziť až na tri mesiace
Obsah článku:
Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom recept
- Príprava: 25 min.
- Varenie: 2 hod.
- Náročnosť: Jednoduché
- Podáva sa 8 porcií
Výživové hodnoty: na 1 porciu
- kcal 178
- tuk 6g
- nasýtené mastné kyseliny 3g
- sacharidy 20g
- cukry 18g
- vláknina 6g
- bielkoviny 2g
- soľ 0.2g
Ingrediencie
- 50 g masla
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
- 1 veľká červená kapusta , rozštvrtená, zbavená jadierok a nakrájaná na tenké plátky
- 200 ml portského vína
- 1 pomaranč , odšťavený a zbavený kôry
- 1 veľká škorica
- štipka mletého klinčeka
- 2 lyžice svetlohnedého mäkkého cukru
- 100 g sušených sliviek bez kôstok, nahrubo nasekaných
Postup Červená kapusta s portským, sušenými slivkami a pomarančom
KROK 1
Rúru predhrejte na 160C/140C s ventilátorom. V zapekacej miske zohrejte maslo, kým nezíska orechovo hnedú farbu. Pridajte cibuľu a 15 minút ju smažte na miernom ohni, kým nezmäkne a nezačne sa sfarbovať.
KROK 2
Zvyšné prísady vysypte do veľkej panvice a prikryte tesne priliehajúcou pokrievkou. Vložte do rúry na 1 hodinu, potom premiešajte, prikryte a varte ďalšiu 1 hodinu, kým kapusta nezmäkne. Ak sa zdá byť suchá, pridajte trochu vody; ak je v panvici po uvarení ešte tekutina, zvýšte teplotu, kým sa neodparí. Dochuťte trochou soli a podávajte. Kapustu možno pripraviť až tri dni vopred a vychladiť alebo zmraziť až na tri mesiace; ohrievajte ju v mikrovlnnej rúre alebo na panvici na varnej doske.