Ako sa varí kukurica – 6 možností ako uvariť kukuricu
Ako sa varí kukurica? Ako uvariť kukuricu na klase (6 spôsobov!) Naučte sa variť kukuricu na 6 rôznych spôsobov! Mikrovlnná rúra, varenie, varenie v pare, varenie pod tlakom, pečenie v rúre a grilovanie sú rôzne spôsoby, ako premeniť zrná na sladké a jemné kúsky.
Obsah článku:
Ako sa varí kukurica
Čerstvé klasy sladkej kukurice sú základnou zeleninou, na ktorej si pochutnávame po celý rok, ale vrchol dosahuje počas teplých letných mesiacov. Niet divu, že sa vždy objaví počas varenia a grilovania. Nie je tiež prekvapením, že je obľúbenou príručnou prílohou. Získate výhody zeleniny s chuťou dezertu!
Kukuricu môžete pripraviť v mikrovlnnej rúre, na sporáku, v instantnom hrnci, upiecť v rúre a na grile. Najväčšou otázkou je, kedy lúpať šupku a hodváb, pred alebo po varení? To sa čoskoro dozviete!
Ako uvariť kukuricu?
Varením kukurice sa surové škroby a pektín v bunkových stenách rastlín premenia na šťavnaté, sladké a chrumkavé kúsky. Ideálny rozsah vnútornej teploty kukurice je 66 až 77 ºC. To sa dá dosiahnuť rôznymi technikami varenia.
Metóda, ktorú si vyberiete na prípravu, závisí od toho, čo je najpohodlnejšie, koľko ľuďom sa bude podávať a aký chuťový profil sa požaduje. Ako sa varí kukurica. Grilovanie a pečenie v rúre sú najpraktickejšie metódy na kŕmenie davu a dodávajú najviac chuti. Mikrovarenie, varenie v pare, varenie a varenie pod tlakom poskytuje podobnú štruktúru, vďaka ktorej sú zrná kypré a šťavnaté. Bez ohľadu na to, ako to máte radi, mám pre vás techniku, ktorú zvládnete. Vykrajovačky na medovníky: Zľava až 75%
Kukurica varená v mikrovlnnej rúre
- Neošúpanú kukuricu položte na misku vhodnú do mikrovlnnej rúry.
- Varte 4 minúty, v prípade potreby pridajte viac času, kým zrná nezmäknú.
- Pred odstránením šupky a hodvábu nechajte kukuricu 5 minút chladnúť.
Varená kukurica
- Naplňte veľký hrniec dostatočným množstvom vody, aby bola kukurica zakrytá.
- Priveďte ju do varu.
- Kukuricu ošúpte.
- Vhoďte kukuricu do vriacej vody, prikryte a znížte teplotu na strednú.
- Kukuricu varte, kým zrná nezmäknú, 6 až 8 minút.
Kukurica varená na pare – Ako sa varí kukurica
- Do hrnca nalejte vodu tak, aby nevystupovala nad parný kôš.
- Do hrnca vložte parný kôš a potom kukuricu. Ako sa varí kukurica.
- Hrniec zakryte a ohrievajte na vysokej teplote, kým sa horúca voda nezačne variť v pare.
- Kukuricu varte, kým zrná nezmäknú, približne 4 až 6 minút.
Kukurica varená v instantnom hrnci
- Kukuricu ošúpte.
- Nalejte vodu do tlakového hrnca a položte naň tanier.
- Kukuricu vložte do hrnca a poukladajte dve na seba.
- Varte pri vysokom tlaku 2 minúty.
- Rýchlo uvoľnite tlak.
- Opatrne odstráňte pokrievku a ihneď podávajte.
2. Kukurica pečená v rúre
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Ošúpte kukuricu. Ako sa varí kukurica.
- Každý kukuričný klas položte na kúsok alobalu.
- Do stredu každej dajte maslo, posypte soľou a korením.
- Pevne ho zabaľte a upečte priamo na mriežke rúry maslom nahor.
- Varte, kým zrná nezmäknú, približne 30 minút.
- Pred otvorením nechajte kukuricu aspoň 5 minút vychladnúť.
Grilovaná kukurica
- Gril predhrejte na vysokú teplotu 400 až 450 °C.
- Kukuricu ošúpte, alebo ak chcete, odstráňte hodváb a nechajte jednu vrstvu šupky.
- Kukuricu potrite olivovým olejom a potom ju posypte soľou.
- Grilujte a prikryte, grilujte 8 až 12 minút, pričom kukuricu každé 2 až 3 minúty otočte, aby sa z každej strany spálila.
Kde kúpiť kukuricu – Ako sa varí kukurica
Čerstvá kukurica chutí najsladšie hneď po zbere, preto ju podľa možnosti kupujte miestnu alebo z farmárskeho trhu. Hľadajte kukuricu s pevnou vonkajšou zelenou šupkou, ktorá nie je vysušená, a s veľkým množstvom hodvábu. Trochu sa pozrite na špičku klasu, aby ste zistili, či je zrno pevné a bacuľaté. Ako uvariť ryžu – Najchutnejšia ryža , Varenie ryže
Hodváb by mal mať tiež uzavretú vlhkosť. Ak v šupke uvidíte drobné dierky, vyhnite sa im, tie sú od červov! Neodlupujte však všetky šupky. Keď kukurica vyschne, prirodzené cukry sa začnú premieňať na škrob a nemajú takú dobrú chuť. Tak Ako sa varí kukurica.
Ako skladovať kukuricu? – Ako sa varí kukurica
Kukuricu skladujte v chladničke v šupke. Uistite sa, že je pevne zabalená v plastovom vrecku, suchý vzduch je jej nepriateľom. Ak zrná vyschnú, budú mať škrobovú chuť. Ak pôjdete ešte ďalej, môžete klasy zabaliť do vlhkých papierových utierok a potom ich umiestniť do plastového vrecka, aby zostali vlhké. Kukuričné klasy zjedzte do 3 dní.
Ako pripravujete kukuricu?
V závislosti od toho, ako kukuricu varíte, jednoducho odlúpnite šupku a odstráňte hodváb. Ak kukuricu pečiete v rúre alebo grilujete, umyte ju a osušte. Pri metódach, ako je mikrovlnná rúra a grilovanie, môžete kukuričnú šupku ponechať. Niektorí ľudia radi lúpajú šupku a odstraňujú hodváb, iní ju nechávajú neporušenú, je to voľba kuchárov.
Výživová hodnota kukurice – Chcem vedieť Ako sa varí kukurica
Podľa databázy zloženia potravín obsahuje 1 stredný kus kukurice (102 g) tieto živiny:
- 90 kalórií
- 3 gramy bielkovín
- 1 gram tuku
- 19 gramov sacharidov
- 5 gramov cukru
- 1 gram vlákniny
- 180 miligramov draslíka
- 3,6 miligramu vitamínu C
Zdravotné výhody kukurice – Tak Ako sa varí kukurica
Kukuričné zrná alebo Zea mays sú nízkotučné, vláknité a predstavujú komplexný sacharid s vysokým obsahom škrobu. Keď sa konzumuje priamo z klasu, je zdrojom trvalej energie a výživových výhod. Jedna porcia je pozoruhodná obsahom draslíka, horčíka a vitamínu C. Rastliny na zníženie cukru – Čo jesť pri cukrovke
Žlté sfarbenie poskytuje antioxidanty nazývané luteín, ktoré sú dobré pre zdravie očí, a zeaxantín pre zdravie pokožky. Má vyššie množstvo nerozpustnej vlákniny v pomere k rozpustnej, čo poskytuje tráviacim účinkom. Ak je dostupná, snažte sa kupovať organickú kukuricu, aby ste získali čo najvýživnejšiu plodinu.
Aké sú spôsoby použitia kukurice?
- Ugrilujte si kukuricu na prípravu elotes (mexická pouličná kukurica).
- Urobte si mexický šalát z kukurice
- Pridajte ju do zeleninového šalátu Mastné vlasy : 5 domácich liekov
- Primiešajte ju do cesta na kukuričný chlieb
- Primiešajte ju do karfiolovej kukuričnej polievky