ReceptyRECEPTY

Slimáky z lístkového cesta so slaninou – recept

Slimáky z lístkového cesta so slaninou sú vynikajúcim pokrmom vhodným na rôzne príležitosti. Môžete ich podávať ako predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo. Ak ste fanúšikom slaniny a lístkového cesta, určite si tento recept obľúbite. V tomto článku vám ukážeme, ako pripraviť chutné slimáky z lístkového cesta so slaninou.

 

Slimáky z lístkového cesta so slaninou

 

Slimáky z lístkového cesta so slaninou

 

Slimáky z lístkového cesta so slaninou sú jednoduchý a chutný recept, ktorý si zamilujú všetci fanúšikov lístkového cesta a slaniny. Výhodou tohto jedla je, že nie je príliš náročné na prípravu a zároveň sa môže podávať ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo. Ako sa zbaviť mravcov: 8 domácich typov

Slimáky z lístkového cesta so slaninou sú vhodné aj pre večierky a oslavy, pretože sa dajú pripraviť vopred a len pred samotným podávaním sa zohrejú v rúre.

 

Ingrediencie:

 

Ingrediencie

 

– 1 balíček lístkového cesta

– 10 plátkov slaniny

– 1 vajce

– 1 lyžica mlieka

– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Postup:

 

Postup

 

1. Rozbalte lístkové cesto a nechajte ho 15 minút na izbovej teplote, aby sa mohlo presne rozvinúť.

2. Predhrejte rúru na 200 stupňov.

3. Slaninu nakrájajte na malé kúsky a opečte ju na panvici do zlatista.

4. Lístkové cesto rozvaľkajte na plát s hrúbkou približne 0,5 cm.

 

5. Na rozvaľkané cesto nanesiete opečenú slaninu a nechajte na okrajoch cesta približne 2 cm voľné.

6. Zrolujte cesto s plnkou zo slaniny.

7. Zrolované cesto nakrájajte na malé kúsky hrubé približne 1 cm.

8. V miske rozmixujte vajce s mliekom a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

 

9. Nakrájané slimáky z lístkového cesta ponorte postupne do mixu s vajcom a mliekom.

10. Slimáky uložte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte do predhriatej rúry.

11. Pečte slimáky z lístkového cesta so slaninou približne 15-20 minút alebo kým nebudú zlatisté.  Ako si zjemniť vlasy: 5 prírodných spôsobov

12. Podávajte teplé a vychutnajte si chutné slimáky z lístkového cesta so slaninou.

 

Záver – Slimáky z lístkového cesta so slaninou

 

Záver - Slimáky z lístkového cesta so slaninou

 

Lístkové cesto je vynikajúci základ pre mnoho jedál a v tomto recepte slúži ako obal pre slaninu. V kombinácii so slaninou vytvára chutné a krehké slimáky, ktoré sú ideálnou pochúťkou. Slanina pridáva jedlu chuť a arómu a v kombinácii s lístkovým cestom vytvára perfektnú harmóniu chutí.

Tento recept je tiež vhodný pre tých, ktorí sa snažia zdravšie jesť. Slimáky z lístkového cesta so slaninou sú totiž relatívne nízkokalorickým jedlom, ktoré obsahuje vysoký podiel bielkovín a má nízky obsah sacharidov. Ak chcete znížiť obsah kalórií, môžete slaninu nahradiť napríklad šunkou alebo kuracím mäsom.

 

Výsledok je chutný a jednoduchý recept, ktorý sa bude páčiť celému vášmu rodinnému kruhu a priateľom. Slimáky z lístkového cesta so slaninou sú skvelou alternatívou k bežným predjedlám a určite sa stanú novou obľúbenou pochúťkou. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button