Dusená červená kapusta. Táto nízkotučná vianočná príloha je dokonalou sladko-slanou kombináciou. Alebo vyskúšajte jednu z našich jednoduchých obmien s použitím konzervovaného citróna a zázvorového vína.
Obsah článku:
Dusená červená kapusta recept
- Príprava:10 minút
- Varenie:2 hod. a 10 min.
- Náročnosť: Ľahká
- Podáva sa 8 porcíí
Výživové hodnoty: na porciu
- kcal 87
- nízky obsah tuku 1g
- nasýtené mastné kyseliny 1g
- sacharidy 12g
- cukry 12g
- vláknina 3g
- bielkoviny 1g
- soľ 0.1g
- Čo na obed cez týždeň
Ingrediencie
- 1 malá červená kapusta (približne 900 g)
- 1 červená cibuľa nakrájaná na plátky
- 70 g mäkkého hnedého cukru
- 70 ml jablčného octu
- 150 ml červeného vína
- veľký kúsok masla
- 1 tyčinka škorice
Postup Dusená červená kapusta
KROK 1
Červenú kapustu rozštvrťte a odstráňte jadrovník, potom ju jemne nakrájajte. Vložte ju do veľkej panvice spolu s červenou cibuľou, hnedým cukrom, jablčným octom, červeným vínom, maslom a škoricou a dobre okoreňte. Priveďte do varu, potom prikryte pokrievkou, znížte teplotu a varte 1 až 2 hodiny, pričom často miešajte. Odstráňte pokrievku a pokračujte vo varení 30 minút, kým mäso nezmäkne. Vydrží dva dni alebo sa môže zmraziť na dva mesiace. Znovu zohrejte, kým nie je horúci.