Červená kapusta s jablkami. Zdravá príloha z dusenej kapusty s bohatým korením – ideálna príloha k nedeľnej pečeni alebo vianočnej večeri.
Obsah článku:
Červená kapusta s jablkami recept
- Príprava:10 minút
- Varenie:45 min.
- Náročnosť: Jednoduché
- Podáva sa 8 porcií
Výživové hodnoty: na jednu porciu
- kcal 67
- tuk 0g
- nasýtené mastné kyseliny 0g
- sacharidy 14g
- cukry 12g
- vláknina 2g
- bielkoviny 1g
- nízky obsah soľ 0.1g
Ingrediencie
- 1 červená kapusta, jemne nakrájaná
- 2 bobkové listy
- 5 hviezdičiek anízu
- ½ lyžičky mletej škorice
- 200 ml zeleninového vývaru alebo vody
- 50 g zlatého kryštálového cukru
- 75 ml jablčného octu
- 2 jablká, zbavené jadierok a nakrájané na mesiačiky
Postup Červená kapusta s jablkami
KROK 1
Všetky prísady okrem jabĺk vložte do veľkého hrnca a okoreňte. Postavte na stredný oheň, priveďte do varu, potom zmiernite teplotu a varte 30 minút. Pridajte jablká a pokračujte vo varení 15 minút, kým nezmäknú.