RECEPTYRecepty

Klbka z kapusty dusenej v jablčnom mušte recept

Klbka z kapusty dusenej v jablčnom mušte recept. Pripravte si tieto kapustové klbká dusené v jablčnom mušte až tri dni vopred, aby ste si mohli vychutnať vianočnú večeru bez stresu. Toto jedlo je ideálnou prílohou k sviatočnému stolu.

 

Klbka z kapusty dusenej v jablčnom mušte recept

 

Klbka z kapusty dusenej v jablčnom mušte recept

 

  • Príprava: 15 min.
  • Varenie: 1 hodina a 10 minút
  • Náročnosť: Jednoduché
  • Podáva sa 8 porcií

Výživové hodnoty: Na jednu porciu

  • kcal 138
  • tuk 7g
  • nasýtené mastné kyseliny 4g
  • sacharidy 14g
  • cukry 13g
  • vláknina 4g
  • bielkoviny 2g
  • soľ 0.3g

Ingrediencie

 

  • 1 PL olivového oleja
  • 50 g masla
  • 2 červené cibule nakrájané na tenké kolieska
  • 1 červená kapusta (približne 800 g)
  • 3 bobkové listy
  • 3 vetvičky tymiánu
  • 1 malá tyčinka škorice
  • 150 ml suchého jablčného vína
  • 50 ml balzamikového octu
  • 50 ml jablčného octu
  • 400 ml horúceho zeleninového vývaru
  • 50 g tmavohnedého mäkkého cukru

Postup Klbka z kapusty dusenej v jablčnom mušte

KROK 1

Vo veľkej plytkej ohňovzdornej zapekacej miske alebo panvici rozohrejte olej a maslo na strednom ohni. Pridajte cibuľu a štipku soli a smažte 15 minút alebo kým nezmäkne a neskaramelizuje.

 

KROK 2

Kapustu nakrájajte na 8 až 10 tenkých plátkov, pričom stonku prekrojte, ale kúsok z nej nechajte v každom plátku, aby zostala neporušená. Vložte ich do misky a pridajte bobkové listy, tymián a škoricu. Zalejeme jablčným muštom a octom a privedieme do varu, potom v džbáne zmiešame vývar a cukor a zalejeme. Dochuťte podľa chuti. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte odkryté 40 – 50 minút, kým kapusta nezmäkne a nezíska lesklú omáčku. Možno pripraviť až tri dni vopred. Ohrievajte na panvici alebo v mikrovlnnej rúre v teplovzdornej miske.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button