DOBRÉ RADY K VARENIURecepty

Čo použiť namiesto strúhanky – 5 alternatív

Čo použiť namiesto strúhanky. Strúhanka sa často používa v kuchyni na obalovanie rôznych jedál, ako napríklad mäsa, ryby alebo zeleniny. Avšak ak chcete zmeniť svoje stravovacie návyky a vyhnúť sa strúhanke, existuje niekoľko alternatív, ktoré môžete použiť.

Čo použiť namiesto strúhanky

 

Čo použiť namiesto strúhanky

 

Všetky tieto alternatívy sú zdravš é a menej kalorické ako tradičná strúhanka. Okrem toho, mnohé z nich sú aj bez lepku, takže sú vhodné pre ľudí s celiatikou alebo intoleranciou na lepok.

 

Pri výbere náhrady za strúhanku by ste mali zvážiť aj chuť a textúru jedla, ktoré chcete pripraviť. Niektoré z týchto náhrad môžu mať odlišnú chuť a textúru ako tradičná strúhanka, takže by ste mali experimentovať, aby ste našli tú správnu náhradu pre vaše jedlo.

 

1. Kôrovce

 

Kôrovce sú sušené, mleté a pražené chlebové drobky, ktoré sa používajú ako náhrada za strúhanku. Kôrovce majú podobnú textúru ako strúhanka a dodávajú jedlu krásnu zlatohnedú farbu. Kôrovce sú k dispozícii v mnohých obchodoch s potravinami a môžete ich ľahko pripraviť aj sami doma.

 

2. Kokosová múka

 

Kokosová múka

 

Kokosová múka je vynikajúcou alternatívou pre tých, ktorí sa snažia vyhnúť sa lepku. Múka je vyrobená z mletého kokosového mäsa a má jemnejšiu textúru ako strúhanka. Kokosová múka dodáva jedlu príjemnú kokosovú chuť a vôňu.

 

3. Mandľová múka – Čo použiť namiesto strúhanky

 

Mandľová múka je vyrobená z mletých mandlí a má jemnú textúru. Môže byť náhradou za strúhanku v mnohých receptoch, ktoré vyžadujú obalovanie. Mandľová múka je bohatá na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Šošovicová polievka recept

 

4. Polenta

 

Polenta

 

Polenta je kukuričná múka, ktorá sa používa na prípravu jedál v kuchyni. Múka má hrubú textúru a môže byť použitá ako náhrada za strúhanku. Polenta dodáva jedlu výraznú chuť a môže byť použitá aj ako príloha k hlavnému jedlu. Čo použiť namiesto strúhanky. Ako funguje rast vlasov: Pohľad do cyklu rastu vlasov

 

5. Kukuričné lupienky

 

Kukuričné lupienky sú ďalšou alternatívou pre strúhanku. Lupienky sa dajú rozdrviť na malé kúsky a použiť ako obalovacia zmes. Kukuričné lupienky dodávajú jedlu jemnú chuť a môžu byť použité na obalenie mäsa, ryby alebo zeleniny.

 

Čo použiť namiesto strúhanky – ďalšie možnosti

 

Okrem týchto alternatív existuje aj mnoho ďalších možností, ako nahradiť strúhanku. Môžete použiť rozdrvené cereálie, ovsené vločky, kuskus alebo iné mleté zrná ako náhradu za strúhanku.

 

Výber náhrady za strúhanku sa zvyčajne líši v závislosti od receptu a typu jedla, ktoré chcete pripraviť. Avšak tým, že sa budete snažiť nájsť zdravšie alternatívy, môžete zlepšiť svoje stravovacie návyky a zároveň si vychutnať chutné a zdravé jedlo.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button