ReceptyRECEPTY

Slávnostný červený šalát recept

Slávnostný červený šalát. Kapusta, červená cibuľa, jablká a červená repa – všetko najžiarivejšie fialové ovocie a zelenina tvoria tento zimný šalát so sladkou zálievkou.

 

Slávnostný červený šalát recept

 

Slávnostný červený šalát recept

 

  • Príprava:20 min.
  • Bez varenia
  • Náročnosť: Jednoduché
  • Podáva sa 12 – 15 porcií

Ingrediencie

 

  • 1 červená kapusta – asi 650 g
  • 2 malé červené cibule nakrájané na kocky
  • 2 červené jablká , zbavené jadierok a nakrájané na kocky
  • 250 g uvarenej červenej repy , nakrájanej na kocky
  • 50 g vlašských orechov , nahrubo nasekaných
  • 2 veľké pomaranče
  • 5 PL červeného vínneho octu
  • 3 PL želé z červených ríbezlí
  • 2 PL číreho medu
  • 2 PL olivového oleja

Postup Slávnostný červený šalát

 

KROK 1

Kapustu rozštvrťte, potom vyrežte biely jadrovník v spodnej časti a vyhoďte ho. Kapustu nadrobno nakrájajte a spolu s cibuľou, jablkami, červenou repou a orechmi ju vyklopte do veľkej misy. Z pomarančov jemne nastrúhajte kôru.

 

 

KROK 2

Z vrchnej a spodnej časti každého pomaranča odkrojte kúsok, aby ležal na pracovnej ploche. Pomocou malého zúbkovaného noža odrežte kôru a jadrovník v prúžkoch pozdĺž pomaranča. Každý pomaranč držte nad miskou a odrežte z neho kúsky, ktoré spolu so šťavou spadnú do misky. Do misky vytlačte aj všetku šťavu, ktorá zostala v membránach. Vylovte segmenty, nahrubo ich nakrájajte a pridajte do šalátu.

 

KROK 3

Do pomarančovej šťavy zašľahajte červený vínny ocot, želé z červených ríbezlí, med a olej s trochou korenia a potom ich vmiešajte do šalátu. V chladničke vydrží 3 – 4 dni.

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button