Slávnostný červený šalát. Kapusta, červená cibuľa, jablká a červená repa – všetko najžiarivejšie fialové ovocie a zelenina tvoria tento zimný šalát so sladkou zálievkou.
Obsah článku:
Slávnostný červený šalát recept
- Príprava:20 min.
- Bez varenia
- Náročnosť: Jednoduché
- Podáva sa 12 – 15 porcií
Ingrediencie
- 1 červená kapusta – asi 650 g
- 2 malé červené cibule nakrájané na kocky
- 2 červené jablká , zbavené jadierok a nakrájané na kocky
- 250 g uvarenej červenej repy , nakrájanej na kocky
- 50 g vlašských orechov , nahrubo nasekaných
- 2 veľké pomaranče
- 5 PL červeného vínneho octu
- 3 PL želé z červených ríbezlí
- 2 PL číreho medu
- 2 PL olivového oleja
Postup Slávnostný červený šalát
KROK 1
Kapustu rozštvrťte, potom vyrežte biely jadrovník v spodnej časti a vyhoďte ho. Kapustu nadrobno nakrájajte a spolu s cibuľou, jablkami, červenou repou a orechmi ju vyklopte do veľkej misy. Z pomarančov jemne nastrúhajte kôru.
KROK 2
Z vrchnej a spodnej časti každého pomaranča odkrojte kúsok, aby ležal na pracovnej ploche. Pomocou malého zúbkovaného noža odrežte kôru a jadrovník v prúžkoch pozdĺž pomaranča. Každý pomaranč držte nad miskou a odrežte z neho kúsky, ktoré spolu so šťavou spadnú do misky. Do misky vytlačte aj všetku šťavu, ktorá zostala v membránach. Vylovte segmenty, nahrubo ich nakrájajte a pridajte do šalátu.
KROK 3
Do pomarančovej šťavy zašľahajte červený vínny ocot, želé z červených ríbezlí, med a olej s trochou korenia a potom ich vmiešajte do šalátu. V chladničke vydrží 3 – 4 dni.